Користувацький вхід

Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Протягом 3—21 жовтня 2012 р. у приміщенні Національного художнього музею України Міжнародний благодійний фонд «Військове братерство» до уваги відвідувачів представив Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство».

Як відомо, у ХХ та ХХІ століттях трапилися найбільші в історії людства трагедії: Друга світова війна, події в Афганістані, Північній Осетії (Беслан), США (Нью Йорк, 9.11), Японії (Хіросіма і Нагасакі). Діти, змушені жити в зонах військових конфліктів, втратили найдорожче у своєму житті — дитинство. Саме їм присвячений Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство». Організатори проекту прагнуть донести підростаючому поколінню сенс таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя», «патріотизм», «цінність життя». Проект також спрямований на виховання громадянського обов’язку, особистої відповідальності перед суспільством, готовності у будь-який момент стати на захист Батьківщини.

Редакція газети «Історія України» відвідала документальну фотовиставку унікальних кадрів із місць військових конфліктів, які відбувалися у ХХ і ХХІ ст. На знімках фотографів-учасників проекту відображені події в Афганістані, Пакистані, Сомалі, Кавказькому регіоні та Іраку. У всіх цих куточках планети після військових конфліктів люди зазнали випробувань голодом та хворобами. Скалічені людські долі, втрачене дитинство…

Фотографи, чиї роботи беруть участь у проекті, відомі на весь світ: Амі Вітале, Олександр Глядєлов, Єфрем Лукацький, Бернат Арманге. Усі вони — володарі безлічі престижних нагород. Українець Єфрем Лукацький — єдиний в історії нашої країни фіналіст Пулітцерівської премії, чиї фотографії продавалися на аукціоні Sotheby’s.

Із відгуків учнів, які взяли участь у проекті:

«Дитинство — це життя без війни, радість знаходитись зі своїми рідними, не бачити смерті, бути вільною людиною».
«Цей проект змінив мене, я почав більше цінувати те, що мені подарувала Доля — батьків, сім’ю, можливість гратись та навчатись».

Редакція газети «Історія України» радить своїм читачам відвідати разом із учнями Міжнародний соціальний фотодокументальний проект «Війна краде дитинство».

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі