Користувацький вхід

Фестиваль «ДоброТы» — репортаж в. о. головного редактора газети «Позашкілля» Олени Калюжної

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.




3 листопада 2012 р. в. о. головного редактора газети «Позашкілля» Олена Калюжна відвідала ІІІ Міжнародний Фестиваль «ДоброТы» Міжнародної громадської організації (МГО) «Лагода», який проходив у Київському міському палаці дітей та юнацтва. Учасників фестивалю, і дорослих, і дітей, об’єднала цікава програма, зокрема: майстер-класи «Лагоди» («Знаки и символы ДоброТы» — плетення макраме, «Плетение славянского семейного оберега “Божье око”», «Оригами», «Роспись по ткани, эко-сумки», «Изготовление славянской куклы-мотанки», «Японская каллиграфия», «Флейта», «Семья ДоброТы»), а також круглі столи у супроводі відеопрезентацій на такі соціальні теми: «Интелект-центр», «Сокровищница Добрых идей», «Интернет ДоброТы». Серед відеопрезентацій були і переможці ІІ Міжнародного Фестивалю «ДоброТы» 2011 р.

Особливу увагу привернули і книжкові виставки-продажі. Представники бібліотек м. Києва проводили акцію «Книга у подарунок». Кожен з охочих міг обрати книжку для себе чи в подарунок. Учасники МГО «Лагода» розповіли про свій досвід співпраці з бібліотеками України, Росії, Білорусі, Чехії, Німеччини, Македонії, Словенії, Молдови. На базі бібліотек цих країн цього року проводилася Друга міжнародна виставка «Агапіт Печерський. За єдність та дружбу», яка викликала неабиякий інтерес у світової громадськості.

Найцікавішими для сучасної молоді стали обговорення соціальних проблем за круглими столами. Молоді люди не залишилися байдужими до ідеї добрих справ. Зокрема, на одному з них, а саме «Интернет ДоброТы», вони запропонували створити Інтернет-сторінки для спілкування з різних соціальних проблем.

Девіз фестивалю — «Добро там, где Ты!». Робити добро дуже просто — треба тільки мати бажання допомогти людям, навіть зовсім незнайомим.

Такі заходи повинні підтримуватися, оскільки вони несуть у собі важливий виховний елемент для всіх — творити, «сіяти» добро. Адже все робиться задля щасливого майбутнього суспільства, а особливо найдорожчого — наших дітей. І хто, як не ми, будемо виховувати в них любов і доброту!

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі