Користувацький вхід

Репортаж з Міжнародної науково-практичної конференції «Перспективи раннього навчання іноземних мов в Україні та за кордоном. Безперервна педагогічна освіта вчителів»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Заступник головного редактора газети «English», Леся Мудрак, взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи раннього навчання іноземних мов в Україні та за кордоном. Безперервна педагогічна освіта вчителів», яка проходила 5—16 листопада 2012 року у Житомирському державному університеті ім. І. Франка.

Організаторами конференції виступили Сейко Наталія Андріївна, доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи ЖДУ ім. І. Франка, Коваленко Оксана Ярославівна, головний спеціаліст МОНмолодьспорту України, Сингаївська Ангеліна Володимирівна, кандидат філологічних наук, професор, директор ННІ іноземної філології ЖДУ ім. І. Франка, Литньов Володимир Євгенович, кандидат педагогічних наук, доцент, директор ННІ іноземної філології ЖДУ ім. І. Франка, Калініна Лариса Вадимівна, кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри методики викладання іноземних мов і прикладної лінгвістики ЖДУ ім. І. Франка, Редько Валерій Григорович, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач лабораторії навчання іноземних мов Інституту педагогіки НАПН України, Самойлюкевич Інна Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри англійської мови з методиками викладання в дошкільній та початковій освіті ННІ педагогіки ЖДУ ім. І. Франка, Шаленко Олександр Павлович, менеджер партнерських зв’язків та проектів Британської Ради в Україні, Щерба Наталія Сергіївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри методики викладання іноземних мов і прикладної лінгвістики ЖДУ ім. І. Франка.

15 листопада на пленарних засіданнях обговорювалися основні проблеми, які виникають під час введення вивчення іноземної мови на ранньому етапі.

Коваленко Оксана Ярославівна звернула увагу присутніх на виклики на шляху запровадження іноземної мови з першого класу і наголосила, що знання іноземної мови — це необхідність часу для того, щоб бути успішним.

Тім Філіпс, завідувач відділу підвищення кваліфікації вчителів Британської Ради, Манчестер, привітав усіх присутніх. Він розповів про проблеми, що можуть виникати у вчителів, які навчають наймолодших, ґрунтуючись на результатах одного із досліджень, проведеного в Європі.

Далі слово було передано Редьку Валерію Григоровичу, який наголосив на стратегічних напрямках розвитку іншомовної освіти в початковій школі.

До участі в конференції була також запрошена і Елі Гамілтон, директор Європейського відділу Британської Ради. Вона наголосила на важливості попередньої підготовки вчителів, які навчають молодших школярів. Адже процес в цілому залежить саме від його вдалого початку.

Пленарне засідання було завершено виступом Самойлюкевич Інни Володимирівни, яка розповіла про особливості успішної професійної підготовки вчителя іноземної мови початкової школи в Україні.

16 листопада учасники конференції відвідали Житомирську гімназію № 3, де їхній увазі були представлені фрагменти уроків Мельник Ольгою Василівною на тему «MyFamily» у 1-В класі, Дубінчук Мариною Сергіївною — «ThePlaceIlivein» у 2-А класі та Павленко Інною Леонідівною — «MyToys» у 1-Б класі. Всі уроки були цікавими та інтерактивними, а діти показали успішне засвоєння матеріалу.

Калініна Лариса Вадимівна також провела професійний майстер-клас, на якому зауважила що кожен урок має бути комплексним і спрямованим на задіяння усіх видів мовленнєвої діяльності: читання, говоріння, письмо та аудіювання.

Пані Лариса зазначила, що на початковому етапі навчання повинно проходити на основі ігрової діяльності.

По завершенню майстер-класу вчителі з усієї країни висловили свою вдячність пані Ларисі не лише за практичні рекомендації та поради, а й за її вагомий внесок у розвиток методики викладання іноземної мови.

Протягом дня у гімназії працювала виставка навчальних матеріалів для початкової школи. Учителі також мали змогу відвідати майстер-класи представників британських видавництв OUP, Pearsonта CUP.

По закінченні конференції учасники ділилися власними враженнями, обмінювалися досвідом та були сповнені натхнення і нових ідей.

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі