Користувацький вхід

Навчально-виховний проект "Різнобарв'я творчості"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Для навчання кваліфікованих робітників за професією «Оформлювач вітрин, приміщень та будівель» тема «Монотипія» є стимулюючою розвиток творчих та асоціативних здібностей учнів. Важливою у визначенні якостей художніх матеріалів, що використовуються при виконанні роботи. При вивченні цієї теми розглядаються питання підбору матеріалів та інструментів, технічних прийомів виконання та оформлення монотипії, розвивається творча уява, виховується охайність, вміння роботи в творчому колективі. Вивчаються можливі дефекти та способи їх уникнення. Також обов’язково проводиться інструктаж з техніки безпеки праці та організації робочого місця. При вивченні теми в учнів повинні формуватись професійні навички та вміння з виконання художнього твору – монотипії, вміння творчо асоціативно мислити та втілювати творчі задуми.
Структура уроку є такою, що в учнів спочатку формуються прості професійні навички (вміння підібрати фарби з урахуванням їх переваг та недоліків, підготувати потрібну консистенцію, підібрати основу та кольорову гамму), потім складні (виконання монотипії з доробкою пензлем та використанням технічних прийомів протяжки, підкрутки та ін.).
При виконанні оформлювальних робіт учні навчаються охайно оформлювати роботу та працювати з інструментом. В учнів формується творчий підхід до виконання художнього твору. При підборі завдань для виконання монотипії береться до уваги, що роботи, виконані учнями, повинні мати художню та матеріальну цінність, тобто виконуються головні принципи мотивації навчання в процесі продуктивної праці.

Автор: 

Волошина Алла Олексіївна, майстер виробничого навчання ВПУ ЖДТУ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі