Користувацький вхід

Розробка позакласного заходу до 200річчя з дня народження Т.Г. Шевченка "Його ім’я живе в серцях не тільки українців"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Позакласна діяльність сьогодні розглядається як важливий фактор найповнішого розкриття здібностей учнів та розв'язання різноманітних освітніх проблем, створення цілісної системи пошуку та виховання творчо обдарованої особистості.
Позакласні заходи можуть готувати основу для кращого засвоєння матеріалу на уроках, до участі у факультативних заняттях. У позакласній роботі реалізується зв'язок теорії з практикою, учні вдосконалюють навички самоосвіти; реалізується принцип індивідуального підходу до учнів, ураховуються їх здібності, нахили.
В нашому навчальному закладі велика увага приділяється позакласній роботі як вчителями – предметниками, так і класними керівниками. Ми пропонуємо методичну розробку позакласного заходу, присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка «Його ім’я живе в серцях не тільки українців».
Дана методична розробка являється спільною працею викладачів української літератури та історії. Цей захід розраховано на старшокласників та учнів ПТНЗ. Т.Г Шевченку, як геніальному поету, письменнику, художнику його життю і творчості, присвячено багато різних розробок. Але ми подивились на цю людину очима сучасної молоді, показали, що Шевченко сучасний для всіх поколінь, його цінують і поважають не тільки в Україні. Щоб досягти поставленої мети під час заходу використовували сучасні пісні про Україну та пісні на вірші Шевченка з репертуару сучасних співаків, які виконували наші учні (Гайтана «Я люблю Україну»; І. Федишин «Це моя земля…»; О. Янушкевич «Україні»; Олексій Кереша і Фата Моргана «Зоре моя, вечірняя», «Тяжко важко в світі жити»; І. Білик «Бандуристе, орле сизий»; В. Юрченко «Реве та стогне…»; «Садок вишневий коло хати» на мелодію з кінофільму «Шербурские зонтики»). Весь захід супроводжувався демонстрацією мультимедійних презентацій, створених власноруч та взятих з Інтернету про картини Т.Г. Шевченка, пам’ятники йому по всьому світі, про коханих жінок поета. Взято уривок з художнього фільму режисера І. Савченка «Тарас Шевченко» для передачі настрою, почуттів поета перед виконанням пісні «Реве та стогне…» нашим учнем на мелодію The Show Must Go On групи Queen.
Говорячи про популярність творчості Шевченка, учні читали «Заповіт» п’ятьма мовами (російською, німецькою, англійською, французькою, азербайджанською). Під час виконання пісні «Садок вишневий коло хати» на мелодію з кінофільму «Шербурские зонтики», дівчата виконували танок - сценку. Цікавою була сценка з історичної драми «Назар Стодоля» (кохання Галі та Назара) у виконанні учнів.
Було звернуто увагу на зв'язок Т.Г. Шевченка з нашим краєм і те, як вшановують пам'ять про нього в Запоріжжі: пам’ятники, назва району міста, вулиці, туристично-меморіальний маршрут на о. Хортиця, вірші які присвячують йому відомі поети і наші учні.

Автор: 

Грибенюк Галина Олексіївна, старший викладач, спеціаліст вищої категорії, ДНЗ "Запорізький БЦ ПТО"
Євдощенко Ніна Петрівна, старший викладач, спеціаліст вищої категорії, ДНЗ "Запорізький БЦ ПТО"
Гордієнко Ніна Валентинівна, викладач, спеціаліст ІІ категорії, ДНЗ "Запорізький БЦ ПТО"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі