Користувацький вхід

Планування гурткової роботи на впровадження варіативної частини Базового компонента дошкільної освіти – освітньої лінії «Шахи», з дітьми середнього та старшого дошкільного віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Сучасне життя потребує від людини не шаблонних дій, а гнучкого мислення, широкої ерудиції, вміння розв’язувати різні проблемні ситуації. Гра у шахи дає змогу педагогам успішно розв’язувати завдання по розвитку уміння дошкільника концентрувати увагу, аналізувати ситуації та робити висновки і прості умовиводи, моделювати ситуації і способи поведінки у ній, а також оптимізувати всебічний розвиток дитини-дошкільника на передодні його вступу до школи.
Вашій увазі пропонуємо план гурткової роботи, який вводить дівчаток і хлопчиків 5-7 років у світ шахів, розповідає про історію їх виникнення, знайомить з основами гри у шахи, яка розвиває увагу, пам'ять, наочно-образне мислення.
Використовуючи книгу Ігоря Сухініна «Пригоди в шаховій країні» ви маєте змогу ознайомити дітей з видатними гросмейстерами сучасності, а також в цікавій формі описати перші їх кроки у світі шахів.
Захоплююча форма подання матеріалу, його доступність, яскраві ілюстрації допоможуть дошкільникам засвоїти навики складної, але цікавої гри.

Автор: 

Юшко Ірина Володимирівна, комунальний комбінований дошкільний навчальний заклад № 210, вихователь

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі