Користувацький вхід

Розробка інтегрованого уроку з трудового навчання та музичного мистецтва для 5 класу «Легко вишивається, коли пісня співається»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація до інтегрованого уроку з музичного мистецтва та трудового навчання
5 клас
Тема уроку «Легко вишивається, коли пісня співається»
Мета уроку:
навчальна: систематизувати знання учнів з розділу «Народна музика», теми «Технологія виготовлення вишитих виробів», закріпити набуті знання на практиці при вишиванні та виконанні пісень;
розвивальна: сприяти розвитку уваги, спостережливості, умінню аналізувати та співставляти, узагальнювати та робити висновки;
виховна: виховувати повагу до української культури, культуру праці під час виконання практичної роботи.
Тип уроку: комбінований
На сучасному етапі формування конкурентоспроможної особистості питання розвитку творчих здібностей дитини можна проводити різними засобами. Даний урок дає можливість розвивати особистість засобами декоративно-ужиткового та музичного мистецтва.
Організаційний момент уроку проходить у формі музичного вітання.
Тема і мета уроку визначаються чітко , на початку.
Робота над темою уроку проводиться через вступне слово учителя, слухання та аналізу музичного твору «З вечора пригожого аж до ранку», хвилинки міркування.
На етапі підготовки до практичної роботи доцільними є гра, де учні є активні учасники, інтерактивна вправа «Так чи ні», робота в парах (при розгадуванні головоломок).
Практична частина уроку проводиться у формі індивідуальної роботи кожної дитини з наспівуванням вивчених народних пісень.
Підсумком уроку є слова Т.Г.Шевченка з народної пісні «у неділю не гуляла, та на шовки заробляла, та хустину вишивала, вишиваючи. співала», які пояснили діти і підтвердили даними словами зв’язок вишивки та української народної пісні.
Всі етапи уроку проходять під супровід слайдів, що дає можливість не тільки почути матеріал, а й побачити та краще зрозуміти. Відібраний матеріал відповідає віку дітей, доступний. Різні форми та методи роботи на окремих етапах уроку дають змогу активізувати діяльність кожної дитини.
Запрошені на урок батьки, бабусі мали можливість побачити здібності своїх дітей та онуків.

Автор: 

Шаповал Галина Михайлівна, вчитель трудового навчання Любецької ЗОШ І – ІІІ ступенів імені 12-ї гвардійської Пінської Червонопрапорної ордена Суворова стрілецької дивізії

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі