Користувацький вхід

Формування компетентності батьків в розвитку когнітивної сфери старших дошкільників

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Початок шкільного життя – важливий та складний період у житті шестирічної дитини та її батьків. Вступаючи до школи, малюк повинен бути фізіологічно та соціально зрілим, має досягти певного рівня розумового й емоційно-вольового розвитку. Батькам важливо розуміти, що успішність навчання в школі визначається не тільки певним набором знань про навколишній світ, сформованістю елементарних понять, але й здатністю дитини успішно здійснювати інтелектуальну діяльність, уміло використовувати мову, як інструмент мислення (уміти пояснювати, запитувати, відповідати, доводити тощо), дитина повинна володіти розумовими операціями, вміти узагальнювати та диференціювати предмети і явища довкілля, вміти планувати свою діяльність, здійснювати самоконтроль. Тому спілкування з дитиною необхідно будувати так, щоб вона не тільки опановувала певну суму знань, але і вміла новаторсько мислити, фантазувати, винаходити.
Нікого не треба переконувати, що саме сім’я для дитини є середовищем, яке забезпечує її психічний і особистісний розвиток. Усі батьки люблять своїх дітей і намагаються зробити їх щасливими, але часто вони змушені долати несподівані труднощі й проблеми у вихованні та навчанні. Ці проблеми турбують також вихователів та вчителів. Допомога психолога конче необхідна й батькам, щоб зрозуміти причини труднощів та подолати проблеми.

Автор: 

Кудлатова Ірина Вікторівна, практичний психолог дошкільного навчального закладу компенсуючого типу, ясла-садка № 58 "Ясочка"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі