Користувацький вхід

Конкурс «Його величність – будівельник»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ПЛАН ЗАНЯТТЯ
«_____» ______________ 20___р.
Тема заняття: «ЙОГО ВЕЛИЧНІСТЬ БУДІВЕЛЬНИК!»
Мета:
Навчальна - перевірка знань за професією, підготовка до технологічній практиці, повага до традицій коледжу;
Виховна - виховання позитивного інтересу до обраної професії, творчого ставлення до обраної професії.

Тип заняття: позакласний захід.
Форма проведення:
Конкурс з професії, що проводиться в Дружківському житлово-комунальному коледжі, для студентів третього курсу.
Підготовча робота:
1. При підготовці заходу з груп 3-го курсу були сформовані команди по 7 осіб (3 дівчинки, 4 хлопчика).
2. Студентам було запропоновано придумати назву команди, девіз команди, емблему команди.
(захід проводиться у дворі коледжу)
Оформлення двору: перед входом до коледжу стіл для членів журі; для кожного конкурсу приготовлені заготовки, які розташовані на місцях проходження цих конкурсів. У дворі лунає весела музика, під яку глядачі і вболівальники займають місця.
Хід заняття:
1. Організаційний момент: перевірити готовність команд до проведення конкурсу;
2. Ознайомлення студентів з темою, метою та актуальністю даного заходу.
3. Сценарій проведення конкурсу.
4. Висновок (підбиття підсумків, рекомендації учасникам).

Сценарій проведення конкурсу «Його величність будівельник».
Ведуча: Дорогі друзі! Ми раді вітати вас на нашому, вже традиційному, конкурсі «Його величність будівельник», перед технологічною практикою наших студентів. Нам, організаторам цього конкурсу, здалося, що перед тим як ви підете на виробництво ви повинні показати свою майстерність викладачам і молодшим курсам.
Отже, сьогодні у нас беруть участь три команди: групи Б-31, Б-32, Б-33. Команди готові? Ваш вихід. (Команди будуються перед столом журі в шеренгу). Судити сьогоднішній конкурс буде незалежне журі в наступному складі:__________________________________________________________
Отже, команди готові, журі на своїх місцях, приступимо. Візитну картку представляє команда, витягнувшись до гри першого жетон.
1-й конкурс. Візитна картка команди ____________________________
Ведуча: Отже, наші команди показали конкурс «Привітання». І я попрошу наше журі оцінити і прокоментувати виступ учасників.
Коментар журі.
Ведуча: Я дякую журі за оцінки, і ми починаємо нашу основну гру, яка буде проходити в кілька етапів. Прошу команди приготується. Наш перший конкурс називається «Юний муляр». У цьому конкурсі беруть участь 3 хлопців з кожної команди. Основні вимоги, які вам доведеться дотримуватися і виконувати під час цього конкурсу, пояснить вам майстер виробничого навчання ________________________________
Завдання зрозумілі? Почали.

Хлопці йдуть на вихідну позицію і виконують цегляну кладку.

Ведуча: Отже, частина учасників команди виконують перший конкурс, а ми переходимо до другого конкурсу «Юний штукатур». У цьому конкурсі беруть участь по дві дівчини з кожної команди. У їх розпорядженні глиняний розчин і штукатурні інструменти. Завдання дівчат - заштукатурити 1 м2 стіни.

Дівчата йдуть на вихідну позицію і виконують штукатурку стіни.

Решта члени команди беруть участь у наступному конкурсі «Будівельні матеріали». Умови конкурсу: У стаканчиках знаходиться будівельні матеріали (гіпс, крейда, алебастр, крохмаль, борошно). Учасникам команд потрібно без помилок встановити таблички в кожному стаканчику з назвою матеріалу. Завдання зрозуміло? Почали. Члени журі спостерігають за ходом конкурсів. Поки команди зайняті, у нас завдання для вболівальників. (Глядачам задаються питання на будівельну тематику. Питання розбиті на блоки для 1 курсу, для 2 курсу). За кожну правильну відповідь студенти отримують жетон. (В кінці конкурсу студент, який набрав більшу кількість жетонів, буде нагороджений)
Ведуча: Закінчився наш третій конкурс, і зараз ми надаємо слово нашому журі.
Коментар журі.
Ведуча: Ми переходимо до нашого наступного конкурсу «Конкурс капітанів». Капітани на старт. Вам потрібно з закритими очима на дотик визначити назву будівельних інструментів. Перемагає той капітан, який швидше і правильніше назве всі інструменти. Журі оцінює цей конкурс.
Коментар журі.
Ведуча: Отже, наші муляри та штукатури ще не зовсім впоралися із завданням, дамо їм ще трохи часу і проведемо наступний конкурс «Пантоміма». Кожній команді дається на папері назву технологічного процесу (наприклад, «наклейка шпалер», «улаштування гідроізоляції») або назва конструкції будівлі («фасад», «шиферна покрівля», «цоколь»). Задача: без слів показати цей процес своїй групі, за кожну правильну відповідь команді присуджується очко, за підказки очки знімаються. Умова ясно? Команди на старт.
Ведуча: Закінчився конкурс «Пантоміма». Журі підведе підсумки цього конкурсу.
Коментар журі.
Ведуча: Одночасно у нас закінчилися конкурси «Юний муляр» та «Юний штукатур». Прошу журі приступити до виконання своїх обов'язків. А поки журі працює, у нас конкурс з глядачами.
(Глядачам задаються питання на будівельну тематику. Питання розбиті на блоки для 1 курсу, для 2 курсу). За кожну правильну відповідь студенти отримують жетон. (В кінці конкурсу студент, який набрав більшу кількість жетонів, буде нагороджений)
Ведуча: Журі закінчила свою роботу і їм слово.
Коментар журі.
Ведуча: Тепер команди наші в зборі і ми переходимо до нашого наступного конкурсу «Пожежна безпека». Всі ми знаємо, що на будівельному майданчику часто використовуються вогневі роботи. І завдання для наших команд розвести багаття і по команді загасити його за допомогою вогнегасника. Цей конкурс буде проходити під контролем інженера з техніки безпеки. Команди надходять під його керівництво. Хотілося б відзначити, що перед початком нашого конкурсу з хлопцями був проведений інструктаж з техніки безпеки. Глядачі займають місця на безпечній відстані, журі стежить за перебігом конкурсу.
Всі переміщаються до місця, де розташовані багаття. Учасники по команді розводять багаття, і з дозволу інженера по ТБ починають його гасити. Коментар журі.
Ведуча: Дорогі друзі! Ось ми і підійшли до фіналу нашого змагання. Наш останній конкурс «Естафета». У цьому конкурсі беруть участь всі члени команди. Умова конкурсу: на столі розкладені аркуші паперу, на яких написані технологічні етапи зведення будівлі та механізми, які беруть участь на цьому етапі («Підготовчі роботи» - «Бульдозер», «Земляні роботи» - «Екскаватор», «Пальові роботи» - «Копер», «Монтажні роботи» - «Монтажний кран», «Покрівельні роботи» - «Кран Піонер», «Опоряджувальні роботи» - «Штукатурна станція», «Благоустрій» - «Автогрейдер»). Ваше завдання: по одному учаснику підбігають до столу беруть один етап і один механізм біжать до стіни і вішають на стіну паралельно; повертаються на своє місце і в гру вступає наступний учасник. Етапів сім учасників теж сім. Команди готові? На старт.
Ведуча: Дорогі друзі! Закінчилася наша гра. Через кілька хвилин ми з вами дізнаємося переможця нашого конкурсу. Тепер слово журі.
Журі підбиває загальні підсумки і називає команду - переможницю.
Відбувається нагородження команд, глядачів.
Ведуча: На закінчення хотілося б подякувати всім учасникам конкурсу, уболівальників і побажати всім удачі на технологічній практиці. Особлива подяка всім організаторам цього свята, без яких цей захід не було б таким яскравим і насиченим.
Звучить фінальна пісня, присвячена Дружківському житлово-комунальному коледжу.

Автор: 

Смирнова Марина Володимирівна, викладач спецдисциплін Дружківського житлово-комунального коледжу

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі