Користувацький вхід

ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП'ЮТЕРНИЙ ТРЕНІНГ Використання відеоуроків як методу індивідуального закріплення знань

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Організатор тренінгу, Ірина Олексіївна Арнаут, поставила за мету – через зміст теоретичного матеріалу і форми роботи ознайомити всіх учасників із основними прийомами роботи з програмою UVScreenCamera, ефективністю використання відеоуроків під час індивідуального закріплення знань.
Програма тренінгу поділена на три частини: "Вступна", "Основна" та "Заключна".
У "Вступній частині" учасники тренінгу знайомляться один з одним, обговорюють питання "На вашу думку відеоурок це…", та приймають правила для продуктивної роботи групи під час тренінгу. Також, за допомогою вправи "Очікування" учасникам тренінгу пропонується записати власні очікування від тренінгу на шаблонах у вигляді листків дуба і прикріпіть їх на “Дерево”.
Протягом "Основної частини" учасники обговорюють використання інформаційних технологій під час професійно-практичної підготовки учнів. Висновком стає те, що світ не стоїть на місці, величезний потік інформації й сучасні технології допомагають руху вперед.
Тренер інформує учасників про спеціальну безкоштовну програму UVScreenCamera, за допомогою якої записується відеоурок. Така програма здійснює захоплення відео з екрана монітора (screen capture), записує звук, підтримує можливість миттєвого відправлення скрінкаста на популярні Інтернет сервіси. UVScreenСamera запам'ятовує все, що відбувається на екрані, включаючи рух курсору миші й звук. Для більш наочного представлення інформації на екрані в редакторі можна додати примітку, стрілки, картинки, затінення, звук. Для швидкого пошуку потрібного фрагмента фільму його можна розбивати на іменовані сегменти.
Запис відеоуроку в UVScreenСamera - цікавий і легкий процес.
Під час виконання вправи "Мозаїка" учасники тренінгу практично закріплюють отримані знання, записавши свій перший відеоурок в запропонованій програмі.
На завершенні тренінгу у "Заключній частині" учасники аналізують власні очікування та обговорюють складнощі, котрі виникли під час використання програми UVScreenСamera.
Завершальною вправою тренінгу сталає вправа "Прощання", метою якої стало залишити в пам'яті учасників тренінгу позитивні емоції стосовно сприйняття інформації і тим самим сформулювати бажання участі у наступних тренінгах.
Кожний учасник тренінгу отримає не тільки гарний настрій, а й подарунок – безкоштовну програму UVScreenСamera.

Автор: 

Ірина Олексіївна Арнаут, майстер виробничого навчання ВПУ №7 м.Кременчука Полтавської обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі