Користувацький вхід

Виховна година «Шануй батька й неньку»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Усім відомо, що не найслабшою ланкою у демократичному поступі нашої держави є виховання. А людський чинник, культура виховання є завжди визначальними. Інформаційне поле, у якому сьогодні опинилася дитина, є в основному, жорстоким і агресивним до неї. Нелегко бути батьками в наш час, особливо батьками відповідальними. Такими, які зрозуміють, що діти, аби бути справді щасливими, потребують виховання, відповідного духу свого часу.
Виховання - неймовірно складна річ. А помилки у ньому мають велику ціну. Виховання завжди дуже конкретне. У тому розумінні, що реалізується через конкретні ситуації батьків, педагогів, чи то у сім'ї, чи то у школі. Дійсно, виховання нагадує роботу вишивальниці, що тонким шовком найрізноманітніших відтінків кладе нитку за ниткою, аж поки не починає вимальовуватися на полотні той чи інший образ.
Виховувати значно важче, ніж навчати.
Освіта і виховання є найважливішими компонентами культури, яка в усьому світі розвивається національними шляхами.
Виховання - це, насамперед, засвоєння духовності, культури рідного народу, його національного духу, способу буття. Видатні філософи, етнографи, психологи і педагоги здавна визнавали, що виховання має яскраво виражений національний характер. Виховання не може існувати в якомусь «чистому» вигляді, бути нейтральним щодо нації, єдиним для всіх людей планети. Виховання у всі віки було, є і буде глибоко національним. Національне виховання - це виховання дітей на культурно-історичному досвіді рідного народу, його традиціях, звичаях тощо.
А тому сьогодні на перший план чітко висувається завдання формування духовно багатої і всебічно розвиненої особистості. Саме тому, процес вирішення проблеми духовної культури підростаючого покоління був і залишається пріоритетною перспективою сучасного виховання, побудованого на принципах гуманізму, демократизму, зорієнтованого на національні та загальнолюдські духовні та культурні традиції.
Духовна культура визначає творчу діяльність особистості, спрямовану на збереження, розвиток і створення нових духовних цінностей.
Молодший шкільний вік є першочерговою базою, підґрунтям формування духовної культури підростаючого покоління. Вірно налаштована система роботи з батьками, доцільно організована робота з молодшими школярами, сприяє формуванню стійких переконань, розвиває дитячу ініціативу, дисциплінує їх, впливає на розвиток їхніх почуттів, волі, характеру і високої моралі.

Автор: 

Шковира Людмила Василівна
вчитель початкових класів
Монастирищенської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі