Користувацький вхід

Краєзнавчо-пошукова робота "Ти вічний біль Афганістан"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Вступ
Незважаючи на те, що увага світової спільноти більшою мірою звернено до інших регіональних збройних конфліктів, афганська проблема досі залишається однією з найбільш гострих у всьому світі. Конфлікти на території колишньої Югославії, Ірландії, зіткнення на національному ґрунті в колишньому СРСР, в порівнянні з якими війна в Афганістані викликає менший інтерес, - з-за того, що вони виникли на території Європейського континенту або через те, що в їх як найшвидшому врегулюванні дуже зацікавлені США, інші провідні держави або навіть весь світ в цілому. При більш глибокому розгляді, афганська проблема зачіпає інтереси не тільки жителів цієї країни, але і Росії і всіх країн Співдружності Незалежних Держав і, можливо, всього світу в цілому.
Поки не буде врегульовано це криза, СНД, мабуть, не зможе повністю відгородитися від Афганістану. Проблемність ситуації навколо Афганістану для держав-членів Співдружності зводиться в основному до трьох моментів. По -перше, на території цієї країни проживає велика кількість туркменів, узбеків і таджиків, що вельми турбує колишні середньоазіатські республіки СРСР. По-друге, це проблема військовополонених. Лідери афганської опозиції неодноразово заявляли, що проблема військовополонених буде вирішена відразу і тільки після того, як СРСР припинить постачання озброєнь до Кабула. Але ,природно, ці зобов'язання не були виконані, тому що, продовжуючи утримувати військовополонених, моджахеди будуть і надалі мати важеля натиску на країни Співдружності, особливо в області виділення коштів на відновлення зруйнованої радянсько-афганської війною економіки.
Історичний та сучасний аспекти, в яких ми хотіли представити свою роботу, однак, не виключають один одного - адже з будь-якого уроку історії, а особливо такого кривавого, можна при бажанні зробити дуже корисні висновки.
Головне, це щоб таке бажання виникло у тих, хто зараз стріляє один в одного в Югославії та в інших "гарячих точках планети", не виключаючи й сучасний Афганістан.
Актуальність дослідження зумовлена вивченням більш доступних історичних матеріалів із уст очевидців, історичних джерел та музеїв.
Предметом дослідження є період війни в Афганістані. Хронологічні рамки якої 1979-
Об’єктом дослідження даної наукової роботи є аналіз свідчень учасників війни.
Основною метою роботи є накопичення (дослідження) невідомих фактів та подій, що відбувалися під час війни в Афганістані із нашими земляками.
Головними завданнями дослідження було:
- Проаналізувати передумови початку війни;
- Дослідити бойові дії на певній території;
- Розкрити героїзм наших земляків.
Стан наукової розробки теми: обрана нами тема частково відображується в періодичних виданнях району та області. Описується в художніх книгах, зокрема «Был и видел» Г.Н. Бочарова. Нажаль їх дослідження мало відомі широкому загалу. Саме тому, це стимулювало нас до більш детального вивчення, обґрунтування та дослідження обраної нами теми.

Автор: 

Вчитель історії, керівник шкільного краєзнавчого музею Чернуська Віта Миколаївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі