Користувацький вхід

Поняття про повідомлення, інформацію та інформаційні процеси

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Курс «Інформатика 2-4кл.» є підготовчим курсом, що передує більш широкому і глибокому вивченню базового курсу інформатики в середній школі, являє собою скорочений систематичний виклад основних питань науки інформатики та інформаційних технологій в елементарній формі, та носить світоглядний характер.
Цей курс розглядається як необхідний інструмент, що в сучасному суспільстві сприятиме більш успішному навчанню учнів у молодшій школі і в наступних класах, формуванню як предметних так і ключових компетентностей, всебічному розвитку дитини молодшого шкільного віку. Інформаційно-комунікаційні технології розглядаються в курсі як об’єкт, так і як засіб навчання.
Успішне впровадження навчального предмету «Інформатика» залежить від обов’язкової саме для нього складової – стандарту можливостей для навчання, в якому зазначаються обов’язкові умови та ресурси, що потрібні для реалізації державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки учнів молодшого шкільного віку.
Сьогодні школа не готова якісно забезпечити викладання інформатики в початковій школі: відсутність кваліфікованих педагогічних кадрів, комп’ютерних класів та їх неповне оснащення, недостатнє програмне забезпечення.
Завданням змістової лінії «Інформація та інформаційні процеси» є ознайомлення учнів з поняттями повідомлення, інформація, дані, об’єкти. У рамках цієї змістової лінії розглядаються поняття об’єкта, властивостей об’єктів і значень цих властивостей. Учні мають наводити із власного життя приклади різних об’єктів, їхніх властивостей і значень цих властивостей, впорядковувати та групувати об’єкти на основі значень властивостей, мати уявлення про вплив значень властивостей об’єктів на подальше їх використання та опрацювання. Учні повинні розуміти, що будь-яка операція над об’єктом полягає в зміненні значення однієї з його властивостей або значень групи його властивостей. При цьому доцільно знайомити учнів як з конкретними об’єктами та їх образами, так із відповідними абстрактними поняттями. Учні мають розглядати складні об’єкти як набір більш простих, кожен з яких виконує свою роль для функціонування об’єкта в цілому, розглядати вплив змін в одній із складових на цілу систему. Вчаться будувати складні об’єкти із запропонованих частин, в тому числі самостійно доповнюючи з відсутніх компонентів.
В даній роботі розглядаються та розтлумачуються основні поняття про роботу з такими об’єктами, як папки і файли. На графічних прикладах, малюнках та скріншотах роз’яснюються як практично працювати з об’єктами. В роботі даються роз’яснювання таких моментів, в яких учні допускають типові помилки. Найбільш важливі моменти подані в вигляді питань та відповідей. Наприклад: «В чому різниця між копіюванням і переносом об’єктів?». Відповіді на питання даються у вигляді декількох малюнків та скріншотів. Це зроблено тому, що великий обсяг тексту сприймається важче, ніж наглядні пояснення.

Автор: 

Шидловська Валентина Дмитрівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі