Користувацький вхід

«Використання в корекційно-педагогічному процесі початкової школи здоров’язберігаючих технологій»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

«Використання в корекційно-педагогічному процесі початкової школи здоров’язберігаючих технологій»

Слайд 1. ========

Слайд 2. Вже не перший рік я працюю над темою «Використання в корекційно-педагогічному процесі початкової школи здоров’язберігаючих технологій»

Слайд 3. Мета моєї роботи:
− Досягнення позитивного результату навчання, оздоровлення, розвитку адаптаційно-інтегрованих процесів у дітей з психофізичними порушеннями з допомогою використання технології музична казкотерапія (авторська форма).
В своїй роботі використовую авторську технологію – музичну казкотерапію, елементи якої пропоную сьогодні і вам.

Слайд 4. Зараз пропоную вам виконати музичну казку-фізхвилинку «Ведмежатка» (підведіться, виконуйте всі вправи за мною…)

Ведмежатка в лісі жили, (Трек 1)
Головою всі крутили:
Ось так, ось так, ось так!
(діти крутять головою)
Ведмежатка мед шукали,
Разом дерево хитали:
Ось так, ось так, ось так!
(повороти тулуба)
Ведмежатка дружно жили,
Із річки воду дружно пили:
Ось так, ось так, ось так!
(нахили вперед)
Відпочивши, працювали,
Разом лапи підіймали:
Ось так, ось так, ось так!
(тупцюються)

Слайд 5. А зараз пропоную вам музичну казку «Курочка Ряба», нам потрібні дійові персонажі…
Дійові особи: Автор-учитель, Дід, Баба, Курочка Ряба, Мишка, Яєчко
Жили собі Дід (виходить Дід, трек 1), який всіх шанував і всім вкланявся (Дід вклоняється всім…), та Баба (виходить Баба, трек 2), яка була трошки горбата. Жили вона дружно (Трек 3) , одне одного кохали і завжди обнімали.
І жила у них Курочка Ряба (виходить Курка, маше крилами, трек 4). Полюбляла наша курочка квоктати (трек 5). І ось одного разу знесла курочка Яєчко (з’являється Яєчко, трек 6) та не просте, а золоте (Яєчко показує свою гордість, трек 7).
І ось захотілося Бабі з Дідом яєшні (показують, як їм хочеться їсти). І почали вони бити Яєчко. Дід бив-бив – не розбив (Дід робить вигляд, як б’є Яєчко, трек 8). Баба била-била – не розбила (Баба робить вигляд, як б’є Яєчко, трек 8). Але раптом з’явилось маленьке Мишеня (з’являється Мишеня, трек 9), як пихне хвостиком Яєчко (Мишеня пинає Яєчко) – Яєчко упало (Яєчко падає) і розбилося.
Дід та Баба плачуть, а Курочка Ряба їх втішає (Трек 10 квоктання), квоктанням каже: «Не плачте, Дід і Баба, я знесу вам Яєчко інше, не золоте, а звичайне».
Ось і казочки кінець, а хто її дивився і слухав, молодець!

Слайд 6. А тепер відпочинемо з допомогою релаксійної казки «Пригоди маленького Міка», заплющить очі і пориньте в казку…
(Трек 1) Жила собі мишача родина. Зазвичай миші живуть всі разом великими родинами. Адже в гурті набагато легше охоронитися від гострих пазурів сусідського кота, чи вчасно помітити небезпечну пастку, в якій так смачно пахне грудочка сиру. Мама - миша завжди наголошувала на важливості триматися разом, а найбільше це стосувалося одного непосидючого мишенятка, - Міка, який любив залишати своїх братів і сестер і виходив за межі своєї комірки, спостерігаючи за великим і таким привабливим світом.
Так було і цього разу. Мік прокинувся раніше від всіх, тихенько прошмигнув через відчинене віконечко і попрямував через зарослі молодої зеленої травички. Він милувався сонечком, спостерігав як пливуть хмаринки, вдихав аромати квітів і почувався цілком щасливим. Мік так захопився своїми спостереженнями, що забув про небезпеки, від яких застерігала мама. Раптом він побачив велику тінь, яка падала від якогось великого предмету. А трохи згодом побачив й сам предмет. Це був великий звір, який лежав прямо перед ним на стежці. Звір міцно спав. Хвіст у нього був дуже довгий, а від носа виходило багато антенок. Шерсть була наче мох, тільки чорна та блискуча.
Мік вирішив познайомитися і легко доторкнувся до велетня лапкою. Але невідомий звір прокинувся від цього дотику, піднявся на лапи, вигнувся, потягнувся, і ліниво попрямував в іншу сторону. А Мік раптом пригадав мамини перестороги і розповіді про хижого кота, що живе неподалік від їхньої нірки. Це був він!
Міку дуже захотілося додому, до своїх рідних. Він чкурнув в кущ

Автор: 

Ковальова Людмила Анатоліївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі