Користувацький вхід

Християнське виховання крізь призму вчення Митрополита Андрея Шептицького

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Християнин має любити всіх людей – одначе це зовсім не перешкоджає йому найперше любити свою родину і свою Батьківщину…Тож любіть своє – тримайтеся свого і дбайте про своє…Стережіться між собою ненависти та роздору…
«Браття мої любі, якщо любите своїх дітей і свій нарід – то жийте морально. Ви, батьки, бережіть своїх дітей, як ока в голові. Бережіть їх перед згіршенням.»
А до батьків звертається такими словами: «Пам’ятайте, що християнське виховання є більшим добром ніж усі добра світу».
Родина – це основа нашої майбутности, вона має свої моральні зобов’язання у вихованню дітей, вона має бути нерозривна,Усвідомлюючи важливість сім’ї у формуванні цінностей підростаючої особистості, митрополит неодноразово наголошував на великій місії української родини: «слаба та нещасна така суспільність, що складається з нещасних родин! Тому даремним було б зусилля забезпечити народові добробут, силу й щастя, а не подбати насамперед про те, що є першою умовою щастя й сили кожного зокрема. А тією основою людського життя є саме родина».
Слуга Божий закликає свій нарід до освіти: «Бо наука для вищих верстов суспільства, - пише Слуга Божий, - то сила, під деяким оглядом навітъ більша, як богацтва. Нарід, що має учених, здобуваєcoбi в інших народів признання i честь. Iз такимнародом мусять другі народи числитись».

Автор: 

Гіджак Оксана Миронівна, вчитель основ християнської етики Кальненської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі