Користувацький вхід

Родом із Буковини

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тендітна та світловолоса, наче ангел, вона спустилась на буковинську землю, аби вразити весь світ своїм чарівним голосом. Ім’я співучому ангелу – Лідія Липковська, всесвітньовідома оперна діва, уродженка села Бабин Кельменецького району. За те, щоб називати «царицю оперної сцени» своєю національною гордістю, борються Росія, Румунія, Молдова. Україна поза боротьбою, бо, схоже, й не відає, що саме її діброви, саме її Дністер першими чули чарівний спів Лідії Липковської, коли вона дитятком бігала, щебечучи пісень, бабинськими просторами. Хто б тоді міг подумати, що на старості років закине доля співачку в Бейрут, куди її запросили на посаду директора Академії мистецтв. В Бейруті Липковська проведе свої останні роки життя, де була похована і тіло її до цього часу перебуває на чужині.
Донедавна непевною була дата смерті талановитої українки. Проте з відкриттям її могили всі крапки над "і" розставлено остаточно - 1955 рік.
Як повідомив Посол України в Лівані, зараз розглядається питання перепоховання Лідії Липковської в Україні у Пантеоні видатних українців.
Посольство України у Лівані поклало квіти до знайденої могили видатної оперної співачки Лідії Липковської у Бейруті.

Автор: 

Зеленюк-Юр'єва Ольга Дмитрівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі