Користувацький вхід

Сценарій акції «Шлях до свободи довжиною в сторіччя»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Дана акція, яку організатори назвали «Шлях до свободи довжиною в сторіччя», присвячена значимим і трагічним сторінкам української історії, а саме: сторіччю проголошення Четвертого Універсалу Центральної Ради, сторіччю битви під Крутами і відзначенню Дня Соборності України.
Ні для кого не секрет, що патріотичне і моральне виховання в сучасній Україні є, можливо, найважливішими галузями виховної роботи. Прикладів героїзму і мужності не бракує, але в нашій суперечливій історії їхня оцінка не завжди однозначна. Довгий час події, про які йде мова у запропонованому заході, замовчувались, радянська влада робила все для того, щоб знищити не тільки документи, світлини, пам’ятники, а й самі спогади про Універсали Центральної Ради і, тим більше, про героїв Крут. Стараннями радянської влади учасники подій столітньої давнини, ті, що залишились в живих, були розсіяні по всьому світу, а могили полеглих були знищені цілеспрямовано, щоб вони не стали місцем поклоніння українських патріотів. Зараз встановлені майже всі імена учасників бою під Крутами, їх можна легко знайти мережі Інтернет. Рідко кому з них було більше двадцяти…
Нинішнє покоління української молоді має знати, що незалежність українському народу далась нелегко, любити Вітчизну і гордитися нею ‒ замало, треба вміти її захищати, і в нашому випадку від набагато сильнішого ворога.
Тому приклад героїв Крут, учасників проголошення Четвертого Універсалу і Акту Злуки Українських земель – це неоціненний матеріал для формування патріотичних почуттів, формування високих моральних ідеалів.

Автор: 

Бондарчук Ольга Іванівна
Одарченко Аліна Володимирівна
викладачі
Хомутецького ветеринарно-технологічного коледжу Полтавської державної аграрної академії

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі