Користувацький вхід

Бесіда-вікторина на тему «Діамантові розсипи…» (біблійні вислови в нашій мові та образотворчому мистецтві)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Багате на крилаті вислови, фразеологічні звороти мовлення стає влучним, доречним, образним. Завдяки стійким сполученням слів можна точніше висловити свою думку, передати почуття, дати правильну оцінку явищам та подіям тощо.
І цього треба вчитися, особливо читаючи Святе Писання. Саме вивчаючи Біблію, ми поринаємо в море образної мови, збагачуємо себе, своє мовлення, розкриваємо для себе таємниці історії, релігії, біблійних притч і переказів.
Бесіда-вікторина на тему «Діамантові розсипи…» (біблійні вислови в нашій мові та образотворчому мистецтві) допоможе ознайомити учнів з найуживанішими в українській мові фразеологізмами біблійного походження та їхнім відображенням у творах образотворчого мистецтва, збагачуватиме лексичний запас школярів, виховуватиме загальнолюдські моральні цінності.
Матеріал доцільно використати на уроках української мови під час вивчення теми «Фразеологія» в 10 класі, а також у позакласній роботі.

Автор: 

Бережна Олена Віталіївна, учитель зарубіжної літератури Комунального закладу "Чернігівська вечірня (змінна) загальноосвітня ІІ-ІІІ ступенів школа №1 Чернігівської міської ради Чернігівської області"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі