Користувацький вхід

Народна іграшка у виховному процесі

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Впродовж всього дитинства гра і народна іграшка займає найголовніше місце у житті дитини. В грі діти відтворюють працю дорослих, елементи трудових дій. В своїй ігровій діяльності діти відображають те, що спостерігають у родинному колі. У дітей змалку виховується любов до праці, діти засвоюють знання про навколишню дійсність. В іграх для хлопців розвиваються витривалість, взаємовиручка, сила. У народі кажуть “Де гра, там і радість”. В ранньому віці (1-3 роки) діти граються предметами, тобто вчаться їх використовувати. Потім виникає творча або рольова гра. Зразки дитячих ігор призначалися не лише для фізичного розвитку і загартування, але є і школою етики й естетики спілкування. Під час гри використовуються діалоги, де закріплюється мовний етикет, виробляється певне відношення до товаришів, почуття дружби, одночасно проходить тренування пам’яті, коли діти заучують ті чи інші віршовані тексти. В іграх, як “жмурки”, “клітка”, розвиваються математичні здібності. Велике розмаїття дитячих ігор притаманне календарним та обрядовим святам. Для більшості ігор діти виготовляють іграшки власноруч; майструють свищики, пищалки, роблять ляльки. Кустарна народна іграшка виготовлялася у дусі народного мистецтва. Діти робили іграшки із глини, дерева, овочів. До виготовлення іграшок залучалися дорослі.

Автор: 

Єсіна Ірина Борисівна
завідувач
комунального закладу «дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №65 комбінованого типу» Криворізької міської ради

Для отримання сертифікату Ви повинні поставити галку навпроти пункту "Погоджуюсь з правилами. Підтверджую своє авторство на матеріал".

Заходите на сторінку публікації, тисните вкладку "Змінити" нижче під назвою публікації, ставите галку і тисните кнопку "Зберегти".

pravavtor.jpg

Замовлення сертифіката (докладна інструкція): http://metodportal.com/node/2277

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі