Користувацький вхід

Презентація до практичного заняття на тему: "Догляд за хворими в передопераційний період".

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Передопераційний період - це час від моменту поступлення в стаціонар до початку проведення операції.
Мета передопераційного періоду – підвищення резервних можливостей організму, попередження ускладнень і зменшення ризику операції.
Підготовка хворого до планової операції суттєво відрізняється від підготовки до екстреної операції. Перед плановою операцією обстежують всі системи та органи хворого з метою виявлення явних або прихованих патологічних процесів. Після цього призначають відповідне лікування для максимально можливої нормалізації функцій організму, підвищення його резервних можливостей. Для більш кваліфікованого обстеження хворих, інтерпретації отриманих даних та призначення лікування при потребі проводять консультації вузьких спеціалістів, наприклад, кардіолога, пульмонолога, ЛОР-лікаря, гастроентеролога, невропатолога, гінеколога та ін. Термін підготовки до планової операції не обмежений.
При екстрених операціях проводять тільки найнеобхідніші діагностичні обстеження, які сприяють встановленню або підтвердженню діагнозу, а також визначенню функціонального стану життєво важливих органів - серця, легень, нирок. Все це дає можливість вибирати безпечний спосіб знеболювання, визначити оптимальний об'єм оперативного втручання. Вся підготовка до екстреної операції при встановленому діагнозі повинна бути скороченою до мінімуму.

Автор: 

Митрошина Ольга Олександрівна, викладач вищої категорії циклу хірургічних дисциплін, ЗФПО "КММФК"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі