Користувацький вхід

Звіт "Відкрите бінарне заняття "АРМ механіка"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

АНОТАЦІЯ

Формування професійних компетенцій здобувачів освіти пов’язане із низкою питань, зокрема і теоретико-методологічного характеру. Одна з основних проблем освоєння предметів за вибором здобувача освіти – побудова основи, відправним початком для розробки якої є визначення поняття життєвий цикл програмного забезпечення, вимоги до робочого автоматизованого місця, інформаційне забезпечення та бази АІС.
Мета заняття оцінити отримані здобувачами освіти знання і навички по двом дисциплінам шляхом застосування форми навчання - колоквіум, як бесіду викладача зі здобувачами освіти з метою оцінки та підвищення рівня знань, заслухати і обговорити їх наукові доповіді.

1 ОРГАНІЗАЦІЙНА ЧАСТИНА

Вихід здобувачів освіти та запрошених викладачів у meet конференцію за посиланням:
Відкрите інтегроване заняття із використанням ІІТ "АМР механіка"
Вторник, 15 ноября · 10:00–11:00AM
Контактная информация для встречи в Google Meet
Ссылка: https://meet.google.com/bxs-xnnr-mpa
Номер телефона: PIN-код для номера ‪(US) +1 814-408-6098‬: ‪859 784 452‬#‬‬‬‬‬‬‬‬
Перевірка присутніх та визначення причин відсутності – двоє студентів за поважними причинами
ПОСТАНОВКА МЕТИ ЗАНЯТТЯ
Навчальна мета:
- інтегрована систематизація навичок та вмінь по спеціальним дисциплінам у відповідності до компетенцій освітньої характеристики фахівця.
- закріпити і поглибити знання і вміння володіти інформаційними технологіями, як кваліфікованими техніками-механіками
Виховна мета:
- розвиток здатності студентів працювати в колективі, спрямування до активної пізнавальної діяльності, заохочення до самостійного творчого вирішення виробничих ситуацій з технічним обґрунтуванням на основі інформаційних технологій;
- формування різносторонньої особистості і розвиток у студента техніка-механіка зацікавленості до своєї професії.

Запропоновані реферативні роботи для колоквіуму
«Загальні відомості про автоматизоване робоче місце»
«Автоматизовані інформаційні системи»
«Вимоги до автоматизованого робочого місця»
«Огляд програми SolidWorks»
«Огляд програми ВЕРТИКАЛЬ»
«Огляд програми AutoCAD»

2 МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ
Розділи даних дисциплін, які запропоновані для колоквіуму перегукуються між собою і мають одну мету ознайомити здобувачів освіти із вимогами іноваційно-інформаційних технологій на виробничих підприємствах і навчити первинним базовим знанням і навичкам у роботі із програмним забезпеченням, що знадобиться не тільки у подальшому навчанні, а і у майбутній професійній діяльності.

3 АКТУАЛІЗАЦІЯ ЖИТТЄВОГО ДОСВІДУ І ОПОРНИХ ЗНАНЬ

Налаштовування групи здобувачів освіти на реалізацію своїх можливостей у рамках вивчення теми – оновлення інформаційного фону і діяльності – доповіді викладачів Іванової Л.В. і Суворової О.В.

АВТОМАТИЗОВАНЕ РОБОЧЕ МІСЦЕ – це засіб організації автоматизованої технології. Концепція розподіленої обробки даних передбачає створення автоматизованих робочих місць (АРМ) управлінського персоналу. Автоматизоване робоче місце - це організаційно-технологічний і програмно-технічний комплекс, що забезпечує автоматизацію певного технологічного процесу, має свій набір бібліотек програм та об'єктів бази даних і прав доступу до них

Концепція розподіленої обробки даних передбачає створення автоматизованих робочих місць (АРМ) управлінського персоналу.
Автоматизоване робоче місце - це організаційно-технологічний і програмно-технічний комплекс, що забезпечує автоматизацію певного технологічного процесу, має свій набір бібліотек програм та об'єктів бази даних і прав доступу до них.
В основу організації обробки даних в умовах АРМ закладено принципи: автоматизованої обробки даних у режимі реального часу безпосередньо на робочих місцях облікових, фінансових та інших працівників; взаємодії користувача із системою в діалоговому режимі; організації первинних документів та звітних форм на електронних носіях; формування і видачі результатної інформації в режимі запитів у необхідному для користувача обсязі та формі; автоматизації комунікацій між робочими місцями користувачів.
Інформаційне забезпечення АРМ становить його банк даних, що призначений для введення, зберігання і поновлення даних про конкретні об'єкти предметної області. Іншими словами, банк даних - це своєрідна інформаційна модель предметної області. Крім того, банк даних містить інформацію, що забезпечує діалог користувача АРМ з іншими елементами системи - перелік сценаріїв діалогу, форми вхідних і вихідних документів, інструкції тощо.
Програмне забезпечення АРМ - це інтегрована прикладна система, що покликана забезпечити розв'язування задач, які стоять перед спеціалістом прикладної області.
У програмному забезпеченні можна виділити три основні частини: загальносистемне програмне забезпечення; програмне забезпечення загального призначення і проблемозорієнтоване програмне забезпечення.

СИСТЕМНЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Системні програми (англ. system software) — це програми, що забезпечують інфраструктуру, на якій можуть працювати прикладні програми, тобто вони керують і контролюють комп'ютерним обладнанням, для можливості виконання прикладних програм. Операційні системи, такі як Microsoft Windows, Mac OS X та Linux, гральний рушій, автоматизація, програма як послуга є яскравими прикладами системних програм.
Системні програми — це комп'ютерні програми, що в принципі забезпечують роботу комп'ютера. Крім операційних систем, іншими прикладами є антивірусні програми, комунікаційні програми та драйвери принтерів. Без системного програмного забезпечення комп'ютер працювати не буде. На відміну від системного програмного забезпечення, програмні засоби, які дозволяють вам робити щось, наприклад, створювати текстові документи, грати в ігри, слухати музику або переглядати веб, називаються прикладними.

Автор: 

Людмила Володимирівна Іванова
Олена Вікторівна Суворова

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі