Користувацький вхід

Газета «Директор школи». Випуски № 1 та № 2, січень 2013 р.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Газета «Директор школи» № 1, січень 2013 р.

Обличчя з обкладинки. Лідери сучасної української освіти

Читайте матеріал про Першу українську гімназію імені Миколи Аркаса м. Миколаєва та її директора Сергія Васильовича Бережного.

Шкільний менеджмент. Інформатизація управління закладом освіти як одна з умов його розвитку

Надія Василенко, доцент кафедри методології та управління освітою Вінницького ОІПОПП, к. пед. наук, доцент.

Модернізація освіти в Україні одним зі своїх пріоритетів виокремлює інформатизацію, головним завданням якої є створення єдиного інформаційно-освітнього середовища закладу. Автор докладно висвітлює питання формування та забезпечення належних умов для успішного функціонування ІОС.У статті надано методичні рекомендації щодо створення моделі інформаційного простору ЗНЗ.

Педагогічна рада: технологія підготовки і проведення

Сергій Кутинець, директор Залізницького НВК, Любешівський р-н, Волинська обл.

Як зробити так, щоб педрада об’єднувала всіх працівників навчального закладу, батьків і дітей спільною турботою про покращення шкільного життя, його сьогодення й майбутнє? У статті ви знайдете відповідь на це запитання.

Автор характеризує інтерактивні методи проведення педрад, надає алгоритми підготовки, проведення різних видів педрад, реалізації їх рішень.У статті наведено зразок перспективного плану педагогічних рад на п’ять років.

Освіта і виховання. Організація роботи з обдарованою учнівською молоддю

Тетяна Крівцова, методист зі світової літератури КУ «Рівненський міський методичний кабінет», міський координатор роботи з обдарованими учнями;

Аліна Воротеляк, заступник директора з науково-методичної роботи Рівненського НВК «Колегіум», керівник творчої групи заступників директорів з питання організації роботи з обдарованими дітьми

Розвиток здібностей, обдарованості дітей є проблемою культурного потенціалу нації.Беручи до уваги завантаженість сучасного педагога, надзвичайно актуальним стало питання надання науково-методичної підтримки організації роботи з обдарованою учнівською молоддю в навчальному закладі. У статті висвітлено досвід управлінців Рівненщини.

Нормативні документи

Друкуємо офіційні документи, що стосуються ліцензування освітніх послуг: лист МОНмолодьспорту України № 1/9-774від 23.10.2012 «Щодо змін у сфері ліцензування та акредитації», наказ МОНмолодьспорту України № 1021 від 17.09.2012 «Про затвердження примірних зразків документів, що додаються до заяв, для проведення ліцензування освітніх послуг у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти»; наказ МОНмолодьспорту України № 1022 від 17.09.2012 «Про затвердження форм заяв про проведення ліцензування освітніх послуг».

***

Газета «Директор школи» № 2, січень 2013 р.

Обличчя з обкладинки

Алла Георгіївна Жукова — директор Гімназії міжнародних відносин № 323 з поглибленим вивченням англійської мови, м. Київ

Наука і суспільство. Філософія освіти: стратегічна модернізація системи освіти

Віктор Черкашенко, кандидат філософських наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Донецького ОІППО

У статті розглядаються проблеми сучасної освіти, місце і роль філософії освіти в пізнанні сфери освіти, виробленні методологічних засад щодо створення стратегії модернізації освітньої системи в Україні, в окремому регіоні.

Освіта і виховання. Соціально-економічна модель НТУ

Наталія Сєранова, заступник директора з НВР НВК «Балтська ЗОШ І—ІІІ ступеня № 3 — колегіум»

Як заохотитиучнів до експериментальної та науково-дослідницької діяльності? Один зі шляхів вирішення цього завдання — реалізація економічно спрямованої моделі наукового товариства учнів.

У статті розповідається про діяльність Академії проблемних досліджень «Науковий капітал» НВК «Балтська ЗОШ І—ІІІ ступеня № 3 — колегіум».

Вкладка «Освітній простір управлінця». Підвищення професійної кваліфікації менеджерів освіти

Ольга Зайченко, канд. пед. наук, доцент, професор кафедри загальної та практичної психології Інституту екології, економіки і права, м. Київ

Мова йде про необхідність підвищення рівня ефективності управлінської діяльності керівника шляхом розвитку його організаційної культури.

Науково-методична робота гімназії: шлях до творчої майстерності

Володимир Солопенко, заступник директора з науково-методичної роботи гімназії «Троєщина», м. Київ

Науково-методична робота педагогів гімназії «Троєщина» — цілісна система взаємопов’язаних дій, що забезпечують безперервний розвиток творчої особистості вчителя, формування єдиного колективу педагогів-дослідників, а в кінцевому результаті — підвищення креативного освітнього рівня навчального закладу. Досвід роботи гімназії висвітлено на шпальтах нашої газети.

Система здоров’язбережних технологій

Ольга Сушицька, учитель початкових класів Шабської ЗОШ І—ІІІ ст. № 1 Одеської обл.

Ураховуючи інтенсифікацію навчального процесу, складні соціально-економічні умови життя в Україні, екологічну ситуацію, колектив учителів початкових класів навчального закладу підтримав провідну ідею розбудови Школи культури здоров’я й розробив програму виховної роботи «Світанок».

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі