Користувацький вхід

Робота гуртка до акції "Первоцвіти Дніпропетровщини"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

До Вашої уваги робота гуртка "Пролісок" в рамках природоохоронної акції "Первоцвіти Дніпропетровщини".
Для кожної людини стало звичним, що червоне світло світлофора попереджує «Зупинись!» На жаль, буваючи на природі, не завжди люди зупиняються перед красиво – квітучими рослинами , щоб любуватись ними а, як правило прагнуть зірвати їх на букети. Часом заради забави зірвуть, покрутять у руках і кинуть красивий витвір природи. Нема слів, природа дуже різноманітна, красива і щедра, але не можна допускати, щоб щедрість природи поверталась до неї розоренням.
Всі рідкісні та зникаючі види рослин занесені до «Червоної книги». Ця книга – пам’ятка, яка попереджує, що описані в ній види рослин потребують постійної охорони. Майже всі ранньоквітучі рослини занесені до «Червоної книги». На території Нікопольського району зростають ряд первоцвітів: крокус ( шафран) Гейфем, півонія вузьколиста, підсніжник звичайний, проліска дволиста, горицвіт ( адоніс) весняний. На території селища Червоногригорівка зростають зірочки маленькі, пшінка весняна, конвалія травнева й гадюча цибуля китицева, кількість якої зменшується.
Члени гуртка «Пролісок» активно включились в роботу акції «Первоцвіти Дніпропетровщини». З цією метою в школі та селищі проводили конкурс плакатів « Бережіть первоцвіти», конкурс стіннівок « Їх
необхідно зберегти», здійснили похід « В пошуках первоцвітів»
Розклеїли листівки – звернення в місцях масового скупчення людей ( школа, магазин, базар, бібліотека).

Автор: 

Рижкіна Наталія Констянтинівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі