Користувацький вхід

Останні публікації

Сценарій випускного вечора «Небесний зорепад»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Випускний вечір
Небесний зорепад

Ведучий. Сьогодні музика лунає гучно в школі
І ніжно літо обійма за плечі,
В очах у кожного і радість, і надія.
В нас випускний шкільний останній вечір!
Ведуча. Як непомітно роки промайнули,
Сьогодні вийдеш за шкільний поріг.
Позаду залишилося дитинство,
Попереду - життєвий шлях проліг.
Ведучий. Вітаємо всіх вас на нашім святі,
Воно і смутком, й радістю дзвенить.
Це свято зрілості і свято розставання,
І майбуття прекрасна світла мить.
Ведуча. Поглянь на небо, скільки там зірок,
І кожна - дивосвіт - притулок мрії,
Ми ж - віддзеркалення, творіння їх думок,
Плекають нас і Віра і Надія,
Любов же спонукає - ну, лети,
Своїм життям Чумацький шлях прикрась,
На сонці залиши свої сліди,
Адже настав вже зоряний твій час.

(грає лірична музика, з’являються дівчатка-зірочки)
Зірка 1. Травневий весняний вечір. Подивіться на небо: ще трішечки і ви побачите на ньому мільони яскравих зірок.
Зірка2. Знаєте, а люди кажуть, що, коли народжується дитинка, на небі загоряється її власна зірочка.
Зірка 3. Так – так, а я чула, що , коли з небес зірочка падає, то чиясь душа прощається зі світом білим.
Зірка 4. Як цікаво!!! То виходить, скільки на небі зірочок, стільки у світі людей?
Танець «Зірковий зорепад» (у виконанні дівчаток-зірочок)
Зорелік: А хочете дізнатися , чому загоряються зірки? Для того, щоб рано чи пізно кожен із нас знову міг відшукати свою. Ось моя планета, якраз над нами… Але як до неї далеко… У кожної людини свої зорі. Для одних - вони дороговказ, для інших -наукова загадка, а для когось - просто маленькі вогники. Та для вас я засвітив сьогодні ваші зірки . Таких немає ні в кого. Вони сяють, шлють у далеч світло , надіючись на відповідь….Двадцять вісім яскравих зірок запалали на небосхилі. Тож нехай їхнє світло буде чистим і немеркнучим.
Я залишаю вам дарунок зі своєї маленької планети. Це символ вашої праці і надії , вашого натхнення і сподівань.
/ віддає зірку-шкатулку директору школи (з атестатами) /

Ведучий. А звідки ми прийшли? Куди тримаєм шлях? І в чому зміст життя? Відомо небу і зіркам.
Ведуча. В цьому році отримають атестати про середню освіту 28 випускників нашої школи. Але ми вирішили відійти від звичайного традиційного вручення і зробити це саме за знаками зіркового зодіаку. Адже тільки вони, зірки, знають нашу долю і передбачають наше майбуття.
Ведучий. За східним календарем 2011 рік - рік сріблястого кролика і котика. Сьогоднішні випускники ідуть зі школи в рік, який обіцяє їм солодке відчуття успіху, здійснення бажань.
Ведуча. Тож, дорогі випускники, уявіть собі, неначе вам до рук потрапила чарівна паличка і ви можете замовляти бажання, і чекати їх здійснення. Так обіцяють зорі.
Ведучий. Перший знак нашого випуского гороскопу:
Риби - Знак води
Знак символізує два шляхи, по яких вони можуть пливти: вгору проти течії до досягнення мети і вниз за течією в нікуди. Причому вибір шляху залежить лише від них самих, тому що від природи талановиті. Під владою Нептуна дуже рідко зустрічаються ті, хто гониться за славою, престижем, владою, або багатством.
Ведуча. Риби народилися з бажанням бачити життя лише через рожеві окуляри. Вони уважні, добрі, м'які до людей. На уроках більше слухають вчителів, ніж відповідають. Але в школі у Риб було багато неприємностей через їх нездатність засвоїти ті правила, яким інші діти підкоряються без будь-яких зусиль.
Ведучий. Під цим знаком народилися: Ейнштейн, Гюго, Мікеланджело, Карузо, а також наші випускники:
(називаються прізвища випускників, що народилися під знаком Риби)

Ведуча. До речі, під знаком Риб також народилися дехто з учителів та працівників нашої школи. Це: (називаються ПІП вчителів)

Ведучий.
Овен- знак Вогню
Нескорені, неуважні, сповнені творчих ідей, прямі і відверті, як важко їм було зберегти ці якості в школі, особливо коли так хотіли мати оцінку "12", а несумісні знаки зодіаку ставили "6".

Ведуча. Новатор і лідер по натурі Овен знайде собі застосування у будь-якій професії: від садівника і міліціонера - до хірурга і бізнесмена. Головне направити його в русло, де знайдеться місце його бурхливій творчій енергії і ентузіазму.
Ведучий. Під цим знаком народились: Андерсен, Бах, Ван Гог, Гудіні, Прокофьєв і випускники нашої школи:
Ведуча. І наші неперевершені вчителі та працівники школи - овни:
Ведучий. Наступний знак
Тілець - стихія Земля
Тілець - істота досить мирна, спокійна. Він ніколи не перебіжить нікому дорогу, але любить, щоб і йому не заважали.
Тільці по натурі дуже вперті, хоча самі себе такими не вважають, їм притаманна така чудова якість - надзвичайна терпеливість та нескореність духу під ударами долі.
Ведуча. З них рідко виходять вундеркінди, зате вони ніколи не бувають на поганому рахунку. Непідкупна чесність, сила і здоровий глузд Тільців завойовують їм симпатії класу і роблять їх вожаками.
Ведучий. Під цим знаком народились: Глінка, Далі, Набоков, Чайковський, Шекспір і випускники нашої школи:
Ведуча. І наші вчителі та працівники, що народилися під знаком Тільців :
Ведучий.
Близнюки - знак повітря, а тому сидіти в душному безповітряному просторі класу вони не можуть. Це один із самих невловимих і перемінних знаків зодіаку. Настрій, немов вогні на дискотеці, з швидкістю блискавки постійно змінюється.
Ведуча. Близнюки мають такі безцінні якості, як швидкий гострий розум, переважаюче почуття гумору, тактовність і спритність. Водночас з цим, вони нетерплячі і настирливі. Іншими словами - з ними не засумуєш.
Ведучий. Під цим знаком народились: Пушкін, Конан Дойль, Паскаль і не меньш знамениті наші випускники:
Ведуча. А також вчителі та працівники школи:
Ведучий.
Раки- мрійники, дуже емоційні люди з багатим уявленням, безпомилково орієнтуються у різних водах, але полюбляють тільки чисту. Крокують назад так само впевнено і швидко, як вперед. Рак ніколи не гониться за славою, але з задоволенням користується її плодами.
Ведуча. Важко знайти людину з більш тонким почуттям гумору. Цей знак ніколи не ллє крокодилячих сліз. Раки стійко витримують натиск вчителів на уроках, але мовчки стоять на своєму до кінця, бо впевнені, що їх врятують гострі клешні.
Ведучий. Під цим знаком народились: Юлій Цезарь, Рембрант, Рокфеллер, Хемінгуей, Петрарка, а також наші випускники школи:
Ведуча . Під знаком Раків народилися також деякі наші вельмишановні учителі:
Ведучий.
Знак вогню, Сонця - Лев.
Дуже сильна натура, не любить бути залежним і покладатися на когось у своїх ділах. Він ніколи не відступає перед труднощами, героїзм є його основою. Він надійний друг, але грізний супротивник.
Ведуча. Лев ніколи не схилить голову під ударами долі, твердо вірячи, що сонце буде завжди світити на його шляху. В класі на першому уроці Леви завжди помітні. Це люди безмежної енергії, постійних успіхів, особливо у бізнесі.
Ведучий. Під цим знаком народились: Наполеон, Мопасан, Бернард Шоу, і наші випускники:
Ведуча. Під знаком Левів народилися також деякі наші працівники школи:
Ведучий.
Діва- особливий знак, адже виліплена з ребра Адама, любить правду, дуже пунктуальна, бережлива. Вони дуже відверті у всіх своїх проявах.
Ведуча. Виблискують гострим розумом, з легкою іронією. Мають спокійний врівноважений характер, з ними дуже приємно спілкуватися.
Ведучий. Серед них - найчарівніші манекенниці і чудові кінозірки, такі як Софі Лорен. А ще під цим знаком народились: Ришельє, Гете, Шостакович і наші випускники:
Ведуча. Під знаком Діви народилися також учителі:
Ведучий.
Не дивлячись на те, що наступний знак зодіаку -Терези, врівноваженими їх не назвеш. Вони добрі і комунікабельні, розумні і водночас наївні, непосидючі, але рідко куди-небудь поспішають, їх життям керує почуття краси, гармонії і справедливості.
Ведуча. Терези полюбляють ходити в гості та приймати їх у себе вдома, часто не повертаючись на уроки. Також вони дуже люблять порядок та затишок у домі.

Ведучий. Під цим знаком народились: Лєрмонтов, Цветаева, Реріх, Оскар Уальд та наші випускники :
Ведуча. Серед учителів та працівників нашої школи під цим знаком народилися:
Ведучий.
Скорпіони - рішучі, безстрашні. Вони можуть витримати будь-які випробування. Всі удари долі зустрічають з впевненістю, що вони виграють любу битву. Ніколи не забувають добра і наданих послуг, щедро за них віддячують. Великі артисти і великі гравці, але будьте обережні - можуть вжалити.
Ведуча. Скорпіони були і залишаються лідерами в школі і в житті.
Незалежно від того, ким вони стануть - досягають в вибраній професії найвищих вершин, дякуючи силі, сміливості, цілеспрямованості і розуму.
Ведучий. Під цим знаком народились: Марія Кюрі-Склодовська, Пікассо, Штраус, Майя Плісецька, а також випускники-скорпіони:
Ведуча. Серед учителів і працівників школи під знаком Скорпіона народилися:
Ведучий.
Стрілець - знак вогню.
Це гумористи і інтелектуали, весь час у русі. Завжди у веселому настрої. Як знак вогню, швидко спалахують. З коридору в коридор, з коридору в їдальню і знов кудись - тільки не на урок. Чудові спортсмени. Піднімають багато галасу, завжди веселі і радісні.
Ведуча. Вони швидкі і залишають інших далеко за собою, завдяки гострому розуму і яскраво вираженій інтуїції. Рідко роблять помилки. Обожнюють компліменти. Люблять подорожі, свободу та зміни.

Ведучий. Під цим знаком народились Бетховен, Уолт Дісней, Марк Твен, Уінстон Черчіль, а також наші випускники :
Ведуча. Під знаком Стрільців у нашому педагогічному колективі народилися :
Ведучий.
Козеріг - завжди з русі, піднімається по кручі до вершин. Не дивиться на всі боки, а стрімко йде до своєї мети, не рахує зірки, а любить рахувати перемоги та гроші.
Ведуча. На компліменти не напрошується, але дуже радий їх слухати. Він твердо стоїть на землі, збити його з ніг практично не можливо.
Ведучий. Під цим знаком народились: Жанна д'Арк, Кіплінг, Шишкін, Грибоедов і наші прекрасні випускники:
Ведуча. Під знаком Козерогів народилося досить багато і вчителів та працівників нашої школи. Це:
Ведучий.
Водолій - Мрійливий, загадковий погляд синіх або зелених очей, які він опускає на п'ятій хвилині уроку і піднімає через 40 хвилин.
Ведуча. За цей час у мріях він побував на річці, озері, похлюпався в Середземному, Червоному і ще 33-х морях Світового океану, встиг ще записати домашнє завдання з фізики, хімії, біології, математики в спільний для всіх предметів загальний зошит.
Ведучий. Під цим знаком народились: Галлілей, Байрон, Моцарт, Діккенс та наші прекрасні випускники:
Ведуча. Під знаком Водолія народилося також багато і наших учителів та працівників школи. Це:
Ведучий: Урочистий вечір, присвячений врученню атестатів про загальну середню освіту оголошується відкритим.
(Звучить Гімн України)
Ведуча: А зараз, дозвольте нам представити гостей нашого свята, людей, яким не байдужа доля навчально - виховного процесу, людей, які ніколи не стоять осторонь шкільних проблем:
1.
2.
3.
Зорелік. Наш штатний астролог спеціально до цього дня вивчив розташування зірок і склав прогноз на найближчий період для наших випускників. Його ми пропонуємо вашій увазі.
Зірка 1.Для Близнюків найближче майбутнє пройде під знаком приємних змін. На вашу голову буквально посиплються успіхи у професійній, фінансовій сфері та перемоги на особистому фронті. І тоді вже виставляйте замість себе своїх двійників , отримайте нарешті власноруч те, що заслужили.
Зірка 2.Водоліїв зорі застерігають : якщо ви не припините даремно лити воду в той час, коли Суботці переживають кризу водопостачання, у вас можуть виникнути серйозні проблеми з комунальними службами.
Зірка 3. Рибам простори самостійного життя видадуться акваторією Світового океану у порівнянні зі стоячою водою штучного водосховища. Тож великим рибам – вільне плавання.
Зірка 4.Тільцям майбутнє принесе довгоочікуване полегшення . Червоне простирадло, яке дратувало вас протягом 11-ти років, нарешті спаде з очей і світ навколо засяє для вас усіма яскравими барвами.
Зірка 1.Далекі незвідані краї покличуть Козерогів. Їм здаватиметься, що
«за бугром» трава зеленіша. Але добре тільки там, де нас нема. Тому залишайтесь краще вдома. Адже вдома, як відомо, і стіни допомагають.
Зірка 2. Чаші Терезів нарешті перестануть коливатися. Зорі віщують вам повну душевну рівновагу. Налаштуйтеся на гарну хвилю. Майже кожен крок принесе удачу. Реальні результати перевершать навіть найсміливіші очікування.
Зірка 3. Майбутнє Левів дещо невизначене. Ваш нинішній стан нагадує стан генерала, який вирішує , коли краще почати наступ. Досить вагань. Сміливо крокуйте вперед, адже на те ви і Лев.
Зірка4.Перед рішучими і вольовими Овнами постане питання, у який саме вуз вступити. Ними володіє жага знань і, можливо, вони успішно складуть іспити одразу в кілька вузів. Тому батькам доведеться дещо стримувати запал своїх вундеркіндів.
Зірка 1. Практичними і раціональними Дівами оволодіють думки про кар’єру. А оскільки їхній аналітичний розум і здоровий практицизм не підведуть їх і цього разу, то Дів чекає успішна кар’єра бізнесменів та бізнес-вумен.
Зірка 2. Раки, годі вже задкувати. Час , коли можна було ховатися за матусину спідницю, минає. Зорі радять вам кардинально змінити напрям руху вашого життя.
Зірка 3.Стрільці, у дорослому житті не розкидайте направо і наліво свої стріли. Прибережіть зброю Амура для тієї єдиної або єдиного , заради кого варто втрачати свою незалежність.
Зірка 4. Загадкових і непередбачуваних Скорпіонів чекає чудовий шанс реалізувати свої неординарні здібності. Дерзайте і неодмінно станете переможцями.
Зорелік. Ось про що, дорогі випускники віщують вам зорі. А ми наостанок хочемо подарувати вам ось ці знаки-обереги та гарну пісню.
Пісня « А зорі дарують надію»
Ведучий. Багато зірочок є на небі. І всі вони різні. Одні ледь-ледь жевріють на зірковому небосхилі, інші – дуже теплі і яскраві. Та серед усіх небесних світил одне - найяскравіше.
Ведуча. Найяскравішою зіркою нашої школи є, звичайно, директор.
Ведучий. Тож зараз просимо тиші довкола,
Ведуча. Мовить слово наш директор школи!
(Вітальне слово директора школи)
Ведучий: Слово для зачитання наказу «Про закінчення навчального року та випуск учнів 11-го класу» надається заступнику директора школи з навчально-виховнї роботи .
Ведуча. Право вручити нагороди та атестати випускникам надається директору школи.
(Вручення атестатів)
Випускник. Скільки різноманітних наказів директора школи чули ми за 11 років навчання у школі. Отож, користуючись нагодою, оголошуємо свій наказ!
1. Директору школи і завучу школи:
Пункт 1. Зважаючи на бажання учнів, збільшити кількість уроків малювання, фізкультури, праці , інформатики і відповідно зменшити кількість уроків математики, фізики, хімії,
Пункт 2. Ввести уроки перукарства та косметології, щоб уникнути підпільного створення зачісок та оригінального макіяжу.
Пункт 3. З метою плідного проведення дозвілля учнів організувати факультатив азартних ігор.
2.Класним керівникам: пам'ятайте: не шукайте зустрічі з учнями. Коли ви будете йому потрібні - він вас сам знайде.
3.Всьому педагогічному колективу:
Пункт 1. Під час заліку чи іспиту не дивитися пильно на учня. Він може подумати, що ви підозрюєте його в списуванні, й образитися.
Пункт 2. Не запитуйте, який іспит він прийшов складати, він же не запитує, який іспит ви прийшли приймати.
Пункт 3. Будьте тактовні. Якщо учень не зрозумів запитання, тактовно переведіть розмову в інше русло.
Пункт 4. Знайте: якщо учень відповідає неправильно, дуже може бути, що він сам вас перевіряє.
Пункт 5. Ніколи не запитуйте, чому ви вперше бачите учня у класі.
Можливо, ви самі були неуважні.

Пункт 6. Поспівчувайте, заради оцінок у табелі учень іде на все, навіть на уроки.
Пункт 7. Запам'ятайте: ви у ваших учнів не один!
Звичайно, усе це жарти.
А, якщо серйозно, ми дуже вдячні вам, дорогі наші вчителі,
за все те добро, що ви зробили для нас.

Музичний номер
Ведучий: А зараз ми запрошуємо до слова наших гостей...
(Виступи гостей)
Ведучий. У кожної людини є своя «путеводная звезда».
Ведуча. Такими «путеводними» зірками, які постійно вказували нашим випускникам правильний шлях у житті , були їх класні керівники.
1.Я вклоняюсь, учитель, сьогодні тобі!
Твоя мудрість живе вже мільйони літ
З неї виріс мій батько і дід,
З нею сонце сходить і світять зорі,
І моя пов'язана з нею доля.

2.Я вклоняюсь, учитель, сьогодні тобі!
Вже прощання наше стукає в шибку.
Тужить - плаче десь тихо самотняя скрипка
Та невже все пройшло? Так швидко!

1.Я вклоняюсь, учитель, сьогодні тобі!
Синім небом, зелен дібровою,
Тихим ранком, травою шовковою
Співом жайвора над житом,
Стиглим журавлиним літом.

2.Я вклоняюсь, учитель, сьогодні тобі!
Бо солодка вода з джерела, у полі
Бо літа посріблили твої вже скроні
Бо життя дітей у твоїх долонях
Бо теплом своїм зігріваєш їх ти.

1.Я вклоняюсь, учитель, сьогодні тобі!
Бо вдяглася земля щедрим колосом жита,
Бо схилились в пошані і трави, і квіти.
Бо з твоєї усмішки починається світ.

2.Я вклоняюсь, учитель, сьогодні тобі!
Не тому, що добро ти сієш у світі,
Не тому, що тебе зустрічають радісно діти,
А тому, що ти є!

1.7 довгих і напружених років були ви у нас класним керівником, і мамою, і нянею, і найкращим другом, і справжнім учителем, і мудрим порадником.
2. І довели нас до 11класу. На цій дорозі було все. Ми часто допікали вам непосидючими характерами, іноді зривали уроки та часто їх пропускали без поважних причин. Інколи ображали грубим дошкульним словом.
1.Та попри все, дорогі наші класні мами, ми вас дуже любимо та поважаємо!
2.І безмежно вдячні за ту любов і ласку, яку дарували ви нам!
1.Тож , дякуємо вам безмежно!
2.І пробачте за все!
1.Хто найближче до дитини
У шкільному вирі днів?
Хто, неначе рідна ненька,
Словом людяним зігрів?
Хто в дитячі душі щирі
Як найближчий друг проник?
Це все ви – опора учнів –
Класний керівник.
Це для вас став сім’єю
Наш одинадцятий клас
І на всі шкільні турботи
У Степанівни був час.
Знається на моді,
І життя навча,
І в скрутну , гірку хвилину
Не руба з плеча.
Вміє запалити інших
Іскрою своєю.
Бо вибрала цю роботу
Долею-душею.

2.Ви наш класний керівник.
Вже давненько , сьомий рік.
Скільки ж сили треба мати,
Щоб з нами стільки працювати?
Треба бути, мабуть силачем,
Бо декого на уроки
Не затягнеш калачем.
Ви ж учителька маленька,
Як сувора справжня ненька.
Хоч із-за нас і клопіт мали,
Але всіх в руках тримали.
Ми не янголи небесні,
Серед нас були й нечесні,
Навіть соромно згадати.
Ви ж для всіх були , як мати.
Як мати , нам усе прощали.
І завжди всім допомагали.

Музичний номер
Ведучий. Кажуть, щоб пізнати людину, треба з’їсти з нею не один пуд солі. Але, виходячи з того, що випускників у нас аж 28, а зайва сіль, як відомо, шкідлива для здоров’я, ми винайшли свій оригінальний метод дослідження.
Ведуча. Проведені нами глибокі наукові спостереження , а саме з гороскопії, дали можливість зробити дивовижні висновки. Виявляється, що у 2011 році ми випускаємо зі школи : по одному із стрільців, скорпіонів, терезів і раків, двоє із козерогів , троє овнів, четверо риб , п’ятеро близнюків, шестеро із водоліїв, тільців та левів…
Ведучий. Уявіть собі, що довелося пережити класним керівникам, коли вони приборкували непокірних левів, брали за роги впертих тільців та овнів, знешкоджували жала отруйних скорпіонів, намагалися витягнути хоча б слово з мовчазних риб…
Ведуча. Скажемо більше, їм не лише вдалося мирно співіснувати під одним дахом, а й стати справжньою шкільною родиною.
Ведучий. Це абсолютна перемога астрології!!!
Ведуча. Просимо поділитися секретом такого успіху класного керівника випускного 11 класу.
(Виступ класного керівника)
Ведучий. Дуже часто , вдивляючись у зоряне небо, можна побачити не окремих зірок, а цілі величезні і яскраві сузір’я.
Ведуча. Такими сузір’ями є і сузір’я вчителів Суботцівської школи.
( Слова подяки випускників для вчителів)
Ведучий. Цікаво, а які зірочки є найтеплішими?
Ведуча. Звісно, найтеплішими та найріднішими для наших випускників є зірочки їх рідних батьків .
Ведучий. Падають тихо на землю
Літні травневі сутінки.
Голосно б'ється у грудях серце , неначе птах.
І у очах дорослих зріє одвічна мудрість
Та, що веде все людство впевнено по світах.

Ведуча.Срібним прощання дзвоном в небі заграє тиша,
Перші слова про мрії швидко у небо злетять.
А за вікном печально вітер вербу колише
І перший дорослий ранок просить ще почекать.

Ведучий. Доки дитинство наше тихо складе прощання
І відлетить у вирій, останній пошле привіт,
І калиновим цвітом землю умиють ранки,
І в них прокинуться мрії серед вербових віт.

Ведуча. «Ти вже виросла доню!» - тихо промовить мама.
«Чесним будь завжди, сину» татко за нею вслід.
А у твоїх долонях - перші слова прощання,
Перші сумні хвилини, перший життєвий звіт.
(Слова випускників про батьків)
Танець «Мамин вальс»
Ведучий.Шановні гості, просим тиші.
Послухайте батьків своїх звертання
Ведуча. А їх слова сьогодні найпалкіші,
І найщиріші їхні побажання.
(Виступ батьків)
(Закриття свята . Звучить «Гімн України»)

Автор: 

Грузін Світлана Василівна
педагог-організатор Суботцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Знам’янського району Кіровоградської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі