Користувацький вхід

Формування способів і прийомів засвоєння знань

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Основне завдання навчання математики в школі – міцне і усвідомлене оволодіння учнями системою математичних знань і умінь, необхідних у повсякденному житті і трудовій діяльності кожному члену сучасного суспільства.
Однією з головних завдань вчителя є формування способів і прийомів засвоєння знань таким чином, щоб у учнів сформувалися потреби в здійсненні творчого перетворення навчального матеріалу з метою оволодіння новим знанням. Працювати над активізацією пізнавальної діяльності – це, значить, формувати позитивне ставлення школярів до навчальної діяльності, розвивати їх прагнення до глибшого пізнання предметів, що вивчаються.
Формування способів і прийомів засвоєння знань можливе за умови, що діяльність, якою займається учень, йому цікава. І навпаки, «виховати у дітей глибокий інтерес до знань і потребу в самоосвіті – це означає пробудити пізнавальну активність, і самостійність думки, зміцнити віру в свої сили». [Бондаревський В.Б. Виховання інтересу до знань і потребу до самоосвіти. – М.,

Автор: 

Кос Ольга Іванівна,вчитель математики Чорногородської філії ОЗНЗ Бишівської ЗОШ І- ІІІ ступенів Макарівської РДА

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі