Користувацький вхід

Програма "На крилах успіху"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Як будь-яка мама 6-ти річного сина, який йде до школи в перший клас, я цікавилась програмами, які пропонують школи. Про «..крила» дуже мало інформації в мережі інтернет, ще менше можна було дізнатись у школах, в які син складав вступні тестування. Все ж таки наша сім,я прийняла рішення вибрати «крила».
Першим підтвердженням правильності вибору стало те, що син хотів вдома дороблювати завдання з підручника («На крилах успіху»), які не встигав повністю зробити в класі.
Спочатку, нам батькам не завжди були зрозумілими завдання, бо до них немає пояснень, все ж таки програма розрахована на роботу з вчителем на смарт дошці та інтерактивний процес. А от син з легкістю самостійно орієнтувався і пояснював нам, що потрібно робити у тому чи іншому завданні.
Простіше і зрозуміліше стало, коли нас запросили на відкритий урок математики у школі.
Без перебільшення потрібно відмітити, що я була у захваті від проведеного відкритого уроку. Дуже просто, доступно і зрозуміло вчитель подала матеріал, який на перший і біглий погляд у «крила» мені здався заважким. Я нарахувала більше десятка нових термінів (наприклад кут, кут гострий, тупий, розгорнутий, об,єкт, пара та різниця між парою та просто двома об’єктами та ін.). Матеріал дуже насичений, але діти не просто встигають і слідкують за кожним словом або рухом вчителя, а й залишаються активні і зацікавлені протягом усього уроку.
Матеріал не абстрактний, а прив’язаний до сучасного життя, навколишнього світу та побуту. Малюнки та наведені приклади цікаві, різноманітні та зрозумілі як для шестирічної так і семирічної дитини.
Хочу підкреслити, що дуже важливе значення має подача матеріалу. Те, що наша дитина у захваті від крил заслуга не тільки «крил», а й нашого викладача.
Якщо говорити про формат «крил», це яскравий зошит А4, розрахований на тиждень занять, а отже легкий (по вазі) і кожного тижня новий, а отже й бажано очікуваний.
Матеріал «крил» поділений на блоки. Кожен блок розпочинається з яскравої тематичної картинки, яка дає широту фантазії для обговорення теми або запитань, від найпростіших порахувати зображені об’єкти, до запитань, які підштовхують дитину до відкритого та вільного спілкування, обговорення висловлення своєї думки з приводу заданої теми.
«Крила» включають 5 розділів: математику, українську мову, всесвіт, англійську мову та арт-технології. Розібратись у тенетах цих наук дітям допомагають 4 герої-інопланетяни… Але це вже більше ніж відгук, це вже глибоке занурення у аналіз програми. «На крилах успіху» надихає ще й тим, що це аналітична праця, пошук і розробка українських науковців.
Декілька слів хочу написати про динаміку і зростання складності матеріалу від першого зошита до 20-го. Зараз як раз на 20-му. Якщо у 1-ому зошиті дитина займалась розмальовками і шаблонами, то з кожним зошитом, крок за кроком, зростала, різноманітність, кількість і важкість завдань і дитина поступово, навіть не помічаючи, росла разом з «крилами».
Сучасний світ насичений і надшвидкий, тому й програма для дітей повинна йти в ногу з часом та життям.
Завдяки поєднанню сучасності, яскравості матеріалу та його якісній подачі, наша дитина із задоволенням навчається за програмою «крила».

Я хочу подякувати авторському колективу, що працювавнад программою «На крилах успіху» за продуману программу, яка несе масиву позитиву і дітям, і вчителям, і батькам.
Програма розвиває логічне мислення дітей, вчить аналізувати, бути спостережливим. Я згодна з авторами програми, що в сучасному світі навчальний процес повинен бути спрямований на розвиток критичного мислення. Мої учні успішно вчаться відстоювати свою думку, не соромляться її висловлювати. Діти знають, що навіть невірна думка може стати шляхом до знаходження істини. Через обговорення приходимо до правильного висновку.

Шкільна програма «На крилах успіху» - це чудове поєднання новітніх методів навчання та виховання школярів початкової школи з врахуванням досвіду отриманого педагогічною інтелігенцією за часи існування сучасної української освіти.
Завдяки впровадженню даної програми в шкільних закладах, юні школярі отримують не аби який інтелектуальний розвиток, за звичний термін, у порівнянні з вихованцями так званої « старої школи» .
Програма « На крилах успіху» є справжнім проривом серед існуючих затверджених програм навчання.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі