Користувацький вхід

«Класичний танець»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Навіщо потрібен класичний танець?
Сьогодні існують і розвиваються безліч напрямків хореографії, серед яких кожен може обрати той, що приваблює і надихає. Здається, як багато всього нового, сучасного і навіщо вивчати те, що створене набагато раніше, мається на увазі класичний танець. Необхідно розуміти, що усі новаторства у танці фундаментально пов’язані з традиціями. Усі нові танцювальні течії у тій чи іншій мірі поєднують у собі хореографічний спадок різних часів і народів.
Усе нове це добре, але важливо освоювати класичну школу, без якої мистецтво сучасного танцю неможливе! За кордоном витрачають великі кошти на те, щоб вивчати основи класичного танцю.

Дуже шкода, що сьогодні великий відсоток людей демонструє незацікавленість і не надає належної уваги класичному танцю, недооцінює його як колосальний фактор у формуванні особистості танцівника, зростанні його професійного рівня! Адже саме він закладає основи виконання танцю, надає йому особливий естетичний вигляд.
Класична система рухів робить тіло дисциплінованим, гнучким, слухняним для виконання завдань балетмейстера і для самого виконавця. Класичний танець – це основа будь-яких видів танцю, головна система засобів висловлювання хореографічного мистецтва. Класичний танець можна назвати фундаментом усіх сценічних видів танцю.
Балет виробив термінологію танцю і систему підготовки артистів, що з певними змінами використовується в інших танцювальних стилях. Тому учням завжди рекомендується розпочинати з уроків класичного танцю, навіть якщо пізніше вони будуть спеціалістами в інших танцювальних напрямках. Основи класичного танцю настільки універсальні, що навіть досвідчені артисти не припиняють кожен день займатись класичним уроком.
Заняття дуже корисні для дітей. З раннього віку закладається правильне формування м’язового скелету. Заняття хореографією формують у дітей відповідальність перед справою, якою вони займаються, дисципліну, а також повагу до мистецтва.

Терміном «класичний танець» користується весь балетний світ, позначаючи їм певний вид хореографічної пластики, на якому осягаються тонкощі балетного мистецтва. Це велика гармонія поєднання рухів з класичною музикою. Пізнаючи класичний танець, ми пізнаємо хореографічне мистецтво в цілому, необхідне для того, щоб «виліпити» зі звичайного перехожого тіло танцівника. У нинішньому розмаїтті стилів і напрямків хореографії, не завжди легко визначитися, який з них стане саме твоїм найбільш безпосереднім сприйняттям. Як правило, хочеться висловити найпотаємніші почуття душі в різних лексичних інтерпретаціях.

Класичний танець - це система рухів, покликана зробити тіло дисциплінованим, рухливим і прекрасним, перетворює його в чуйний інструмент, слухняний волі балетмейстера і самого виконавця. Вона вироблялася з тих пір, як балет став рівноправним жанром музичного театру, який формувався шляхом довгого та ретельного відбору, відшліфовування різноманітних виразних рухів і положень людського тіла. Він вбирав в себе досягнення різних, починаючи з глибокої давнини, народних танців, пантомімних дій-мистецтва мімів та жонглерів, рухів трудових та побутових. Його основа і головний виражальний засіб, животворний ґрунт для становлення і професійного вдосконалення виконавського та балетмейстерського мистецтва, виховання майбутніх артистів. Це також пластична мова, в якій відображено безліч захоплюючих, зворушливих, поетичних історій, казок, героїчних та ліричних легенд, новел, поем.
Класичний танець користується великою популярністю в усьому світі, так як це основа будь-яких видів танців і система виразних засобів хореографічного мистецтва. На цьому уроці осягаються тонкощі балетного мистецтва. Це велика гармонія поєднання рухів з класичною музикою. Навчання класичному танцю включає в себе: вивчення основних позицій рук, ніг і постановки корпусу, ознайомлення з професійною термінологією, історією розвитку балету, постановку маленьких класичних форм: етюдів, адажіо, варіацій і т.д. Неодмінні умови класичного танцю: виворітність ніг, великий танцювальний крок, гнучкість, стійкість, обертання, легкий високий стрибок, вільне і пластичне володіння руками, чітка координація рухів, витривалість і сила. Поділ на елементи, систематизація та відбір рухів послужили основою школи класичного танцю.

Автор: 

Керівник Андрушок М.В.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі