Користувацький вхід

Операційна технологія посіву соняшнику

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Агротехнічні вимоги до посіву соняшнику.
Своєчасне і якісне проведення сівби – одна з найважливіших умов отримання високого урожаю соняшнику. Оптимальним для виконання цієї операції є період, коли грунт на глибині загортання насіння (6 – 8см) прогрівається до 10-12градусів, тоді появляються дружні й повноцінні сходи.
Сіють соняшник з шириною міжрядь 70см.Для посіву використовують насіння тільки першого класу, попередньо оброблене. Насіння висівають на одинакову глибину 5-7см і обов’язково у вологий шар грунту. Відхилення від заданої глибини допускається не більше 0,1см.
Насіння повинно розміщуватись рівномірно на довжині рядка, відхилення від заданої норми висівунасіння не більше 5%. Необхідно забезпечити одинакову ширину міжрядь по всьому полю – 70см, відхилення ширини основних міжрядь не більше 1см, стикових – 5см. Відхилення висіву мінеральних добрив від дози – 10%.
Рядки повинні бути прямолінійними, відхилення від осьової лінії рядка на довжині 50см допускається не більше 5см.
Кожне окреме поле соняшнику належить засівати за 1-2дні. У господарстві сівбу закінчують протягом 4-6днів. Період між передпосівною культивацією і сівбою не може перевищувати чотирьох годин.

Автор: 

Гордійчук Денис Станіславович

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі