Користувацький вхід

"Подарунок для мами"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Конспект заняття з образотворчої майстерності
ІІ молодша група
Тема: «Подарунок для мами»

Підготувала: вихователь Ільченко Аліса Ігорівна
Мета: продовжувати вчити дітей малювати нетрадиційним способом (ватними паличками,та штампами); розвивати у дітей творчі здібності за допомогою уяви та фантазії, естетичний смак,акуратність; викликати у дітей гарний емоційний настрій;виховувати вміння працювати самостійно та охайно.
Матеріал: ватні палички, штампи, папі, виделки, кольорова фарба.
Попередня робота: читання віршів,розгляд листівок,бесіди.

Хід заняття
Діти заходять до групи, стають колом, береться за ручки,вітаються. Психогімнастика Дітки давайте ми з вами пограємо. Гра «Для матусі». (грає музика) Місимо,місимо тістечко(кулачками вниз) Ліпимо печево,листячко(долонька на долоньку)І маленьке ось таке,ось таке(кулачки) І кругленьке ось таке ,ось таке(показ пальчиками)Любу матусю будемо вітати(ходьба по колу)Здоров’я,радості бажати(плескають) Вихователь: Ой дітки погляньте,хто до нас завітав? Давайте привітаємось. Маша: Привіт діти. Діти вітаються (Лялька підходить до кожної дитини вони називають своє ім’я.)
Лялька Маша: Діти, а визнаєтеякенаближаєтьсясвято?
Діти:Так.
Маша: Наближається перше весняне свято. І в цей день ми вітаємо найдорожчих, найрідніших нам людей.Мама, матуся... Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша Незмірну любов, ласку, ніжність і тепло дарує вона своїм дітям, оберігаючи їх і дім. Мама вчить добру і любові, навчає охайності, працьовитості.
Маша:Як виготуєтеся до свята. Вихователь:Наші дітки приготували гарні віршики для мам. . Послухай,Машо .(Діти читають вірші).
1.Якщо говорити між нами,
То все починається з мами.
І казочка перша у світі,
І сонячна подорож в літо.
2.Завтра маму я здивую:
Гарні квіти намалюю,
Щоб було їх так багато,
Бо у неї завтра свято.
3.Мамине свято
Я зустрічаю.
Я для матусі
Віршик вивчаю.
Я подарунок мамі роблю,
Я свою маму
Дуже люблю!
Маша:Гарні віршики вирозповіли. Я також хочу привітати , свою маму але незнаю який їй подарувати подарунок. Допоможіть мені. Мотиваційнадіяльність. Вихователь:Дітки,квітів нарвати ніде ,зима за вікном, а давайте ми покажемо Маші як можна намалювати квіти своїми руками. Практична робота. Вихователь:Дітки ось погляньте які можуть бути листівки. Розляд та показ вихователем листівки. Пальчиковавправа «Моя сім'я».
Цей пальчик — дідусь.
Цей пальчик — бабуся.
Цей пальчик — татусь.
Цей пальчик — матуся.
Цей пальчик — я.
От і вся моя сім'я! Діти сідають за столи. Вихователь: Дітки , я розкрию таємницю, Маші як можна намалювати листівочку своїми руками. Самостійна робота. Дітки самостійно малюють квіточку.(грає спокійна музика)Здійснюю індивідуальний підхід. Обговорення та виставка робіт. Аналіз дитячих робіт. Маша:Хвалить діток за гарні листівки. Дуже вам дякую ,що ви мені показали як зробити листівочку.Тепер я знаю який подарунок приготую для своєї мами. Прощається з дітками.
Підсумок заняття.
- Хто до нас приходив в гості?
-Які подарунки ми зробили для своїх мам?

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі