Користувацький вхід

Останні публікації

"Інформатизація професійних (професійно-технічних) навчальних закладів як інструмент сучасного техногенно-інформаційного освітнього середовища"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Програма інформатизації закладів професійної (професійно-технічної) освіти передбачає впровадження нових технічних засобів, удосконалення технологій і методик навчання, залучення до організаційно-управлінської діяльності, навчально-виховного процесу, навчально-виробничого процесу, позаурочної діяльності сучасної комп’ютерної та телекомунікаційної техніки, програмних педагогічних засобів.
Впровадження та застосування ІКТ у професійну підготовку повинно здійснюватись як дидактично обґрунтований, науково-організований, керований, системний процес.
Комплексна інформатизація навчального процесу дасть змогу педагогам координувати навчальну діяльність здобувачів освіти у традиційному та віртуальному навчальному середовищі, організувати та забезпечити належну гуманітарну, соціально-економічну, екологічну, природничо-наукову, загально-професійну та професійно-орієнтовану підготовку фахівців відповідно до Рамки кваліфікацій і нових стандартів професійної (професійно-технічної) освіти та вимог ринку праці з урахуванням інформаційної моделі сучасного техногенно-інформаційного освітнього середовища.

Автор: 

Ярич Ігор Ярославович

Методист,
викладач інформатики та комп’ютерних дисциплін

Державний навчальний заклад
“Вище професійне училище №34 м. Стрий"

Джерело: 

1. Закон України “Про Концепцію Національної програми інформатизації” від 4 лютого 1998 року № 75/98-ВР.
2. Закон України “Про Національну програму інформатизації” від 1 грудня 2022 року № 2807-IX.
3. Литвин А.В. Інформатизація професійно-технічних навчальних закладів будівельного профілю: Монографія / Андрій Вікторович Литвин. – Львів: Компанія “Манускрипт”, 2011.
4. https://vseosvita.ua/library/programa-rozvitku-informatizacii-osviti-ta-rozsiren...

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі