Користувацький вхід

Репортаж із Х Всеукраїнського турніру юних правознавців

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Газета «Історія України» виступила інформаційним партнером Всеукраїнського інтелектуального змагання

З метою пошуку і підтримки талановитої молоді та відповідно до наказу МОНмолодьспорту України у м. Біла Церква з 2 по 6 листопада 2012 р. відбувся Х Всеукраїнський турнір юних правознавців, у якому взяли участь учні 9—11-х класів із різних областей України.

Приємно відзначити, що для частини команд участь у турнірі юних правознавців є доброю багаторічною традицією. Так, команди із Рівного, Луганська, Одеси, Костопіля (Рівненська обл.) та ін. стали завсідниками турніру. Це заслуга насамперед їхніх керівників — учителів правознавства.

2 листопада відбулося відкриття турніру. У наступні дні проходили чвертьфінальні та півфінальні бої, в яких учні грали за завданнями, що отримали заздалегідь. Фінальний бій відбувався за завданнями, отриманими напередодні.

Переможцями турніру стала команда «Юридична громада» з м. Харкова, у складі якої учні: Сергій Гончаров, Лейла Гараєва, Анастасія Гнєтнєва, Марія Гондар та Дмитро Моцний. До участі в турнірі учнівську команду підготувала учитель правознавства Харківської гімназії № 23 Галина Анатоліївна Приходченко.

Дипломами ІІ ступеня нагороджені команди «Голос Феміди» та «Бердичівські правознавці» (Житомирська область), «Рівень» (м. Рівне), «Фортуна —Дон» (Донецька область).

Дипломи ІІІ ступеня отримали команди: «Моральний кодекс» (Рівненська область), «Proetcontra» (м. Донецьк), «Нове покоління» та «Кактус юристів» (м. Харків), «Консули» (м. Івано-Франківськ), «Віра. Надія. Любов» (Одеська область), «Персона грата» (Київська область).

Слід відзначити, що учасники турніру продемонстрували високий рівень не лише знань правових норм, а й їх розуміння, а також творчий підхід до вирішення завдань. Важливо, що юні правознавці висловлювали власні слушні пропозиції щодо реформування законодавчої системи України.

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі