Користувацький вхід

Післяслово до засідання клубу «Директор школи»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



7 грудня 2012 року відбулося чергове засідання Всеукраїнського клубу «Директор школи», яке проводить редакція газети «Директор школи» спільно з Асоціацією керівників шкіл України (АКШУ), МОНмолодьспорту України, НАПН України, ГУОН м. Києва та Київським міським будинком учителя.

Тема засідання: «Організаційно-економічні механізми управління діяльністю ЗНЗ: стан, реалії, перспективи».

В обговоренні цього актуального питання взяли участь:

Онаць О.М., кандидат педагогічних наук, керівник клубу «Директор школи», президент АКШУ, почесний шеф-редактор газети «Директор школи», заслужений учитель України, виступила з доповіддю«Організаційні механізми громадсько-державного управління ЗНЗ».

Паращенко Л. І., кандидат наук з державного управління, доцент, директор Київського ліцею бізнесу,висвітлила питання ефективності організаційно-економічних механізмів управління шкільною освітою.

Іванова А. Л., директор ЗОШ № 12 м. Черкас, розповіла про використання організаційно-економічних механізмів у практичній діяльності директора школи.

Білощицька В. І., директор Ревнівської ЗОШ І—ІІІ ступенів Бориспільського району Київської обл. зупинилася на проблемах сільської школи.

Щеглова О. М., заступник директора департаменту економіки і фінансів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України відповіла на численні запитання присутніх.

Друга частина засідання мала практичний характер. Присутні були об’єднані у 5 творчих груп і мали можливість попрацювати з документами щодо атестації ЗНЗ, обговорити проблемні питання моніторингу та рейтингу навчальних закладів, внести свої пропозиції до «Орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів» (затверджені наказом МОНмолодьспорту №99 від 14.02.2005 р.), почути відповіді спеціалістів на запитання, що виникли в процесі роботи, заповнити запропоновані три анкети та опитувальний лист «Готовність керівників ЗНЗ до впровадження громадсько-державного управління».

Завершилося засідання  виступами представників кожної творчої групи, підбиттям підсумків роботи. Присутні відмітили високу продуктивність роботи і актуальність теми засідання.

Білик Т. В., заступник головного редактора газети «Директор школи», від імені редакції привітала присутніх із прийдешнім Новим роком, нагадала про початок із 1 грудня конкурсу «Директор ХХІ століття—2013», познайомила з новою рубрикою газети «Обличчя з обкладинки» і закликала учасників клубу до продовження творчої співпраці.

Паращенко Л. І., запросила присутніх 10 грудня взяти участь у роботі VІ Всеукраїнського відкритого освітнього форуму на тему «Шкільна освіта в контексті національної безпеки».

Запрошуємо всіх зацікавлених до участі в наступному засіданні Всеукраїнського клубу «Директор школи», яке заплановано на 1 лютого 2013 року. Його тема: «Самоменеджмент як форма управлінської діяльності керівника загальноосвітнього закладу».

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі