Користувацький вхід

Андрій Малишко – соловей України. Бінарний урок: українська література та англійська мова

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

Бінарний урок : українська література і англійська мова
у 9 класі. (тема за програмою: Телебачення і радіо. Улюблена передача.)
Тема уроку: Андрій Малишко – соловей України. (Урок присвячений 100-річчю від дня народження А.Малишка. Обсяг роботи на 2 академічних години.)

Тема нашого уроку з англійської мови сьогодні не зовсім звична: «Андрій Малишко - соловей України».Ця тема народилася як результат мого міжкультурного досвіду, закордонних подорожей і тих путівних нотаток, які з’являлися у моїй “захалявній ” книжечці після зустрічі з новими людьми і новою країною.

У 1996 році я вперше приїхала до Англії. Господар дому, де ми проживали, спитав у мене, звідки я приїхала.
- З України,- говорю я.
Наступила пауза. Він помовчав, потім невпевнено спитав: Russia?
No, говорю, not Russia. Потім, подумавши, додала: Київ!
Тут він щось згадав і радісно закричав: Oh, Kyiv, Dinamo!
- Yes, Kyiv, Dinamo, Ukraine!
У 2003 році разом з іншими вчителями – переможцями україно-американського конкурсу «За досягнення у викладанні» я їду в США для навчання в університеті штату Монтана. Ми жили у студентському гуртожитку, а на другому поверсі жили американці - інваліди по зору, які в той час проходили курс соціальної реабілітації. Це були напрочуд чудові люди – прості, відкриті для спілкування, доброзичливі, з якими ми потоваришували і мали чудову нагоду удосконалювати свою англійську. Я дуже добре пам’ятаю свою першу розмову з одним із них - Джоном. Коли я сказала, що я з України, він зразу радісно і дуже голосно закричав: «Ukraine! Brothers Klychko!» На той час Віталій Кличко вже виборов титул Чемпіону світу з боксу у 2000 році. Це була перша тема для нашої розмови. І тоді я подумала: будь-яку країну знають і поважають завдяки тим людям, які принесли їй добру славу.
З часу мого стажування у США пройшло майже 10 років. Зараз наша країна стала добре знаною у світі.
Діти, ви ще не випускники, але знаходитесь на краю гнізда. Мине два роки, і доля занесе вас у різні куточки і нашої країни, і за кордон. Я хочу, щоб ви несли нашу українську культуру і наші надбання у світ, щоб ви могли розказати англ. мовою про тих, ким пишається Україна.
До таких людей належить Андрій Самойлович Малишко. У листопаді відзначалося 100-річчя від дня його народження.

Автор: 

Рєзнік Л.С.
Курахівська ЗОШ №5 Донецької обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі