Користувацький вхід

Останні публікації

Рухома карта зоряного неба (Планісфера)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0
URL-адреса сайту: 

http://drifted.in/planisphere-app/app/index.xhtml

Веб-додаток «Планісфера» (рухома зоряна карта) аналоговий обчислювальний інструмент у вигляді двох дисків, які закріплені на спільній осі. Він може бути налаштований для відображення видимих зірок на будь-який момент часу і дати. Інструмент призначений для допомоги в навчанні, при визначенні положення зірок і сузір'їв (використовується для проведення практичних робіт з Астрономії)
image015.png
Основним недоліком класичної рухомої карти зоряного неба (РКЗН) є залежність від широти. РКЗН виготовляється для певної широти і нею можна користуватися лише не цій чи близькій широті. В продажі є зоряні карти, але вони призначені лише для місцевих широт. При зміні широти використання класичної карти зоряного неба призведе до великих неточностей.
Даний веб-додаток дозволяє встановити широту в широкому діапазоні (25-80 ° пн. або пд.), і відображати відповідну область неба на екрані, і, звичайно, роздрукувати і виготовити РКЗН для будь-якої широти Землі.
За допомогою даного додатку можна згенерувати PDF-файл з planispehre у вигляді викрійки. Роздрукувавши, легко можна виготовити РКЗН для необхідної географічної широти.
Локалізація на українську мову моя.

5
Ваш голос: Немає Оцінено (1 vote)

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі