Користувацький вхід

Україна і Росія в історичній ретроспективі. Том 1- 3 (2012) PDF

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.




Том 1. Українські проекти в Російській імперії.
Верстюк В., Горобець В., Толочко О.
У першій книзі тритомника досліджуються українсько-російські взаємини від початку раннього Нового часу до 1920-х років. В центрі уваги авторів – прагнення українців відстояти свою ідентичність і національну самобутність, яке постійно наражалося на спроби російської політичної еліти поглинути Україну. Вказується, що тенденція до поглинення українців з боку імперського центру мала об’єктивний характер, оскільки була зумовлена необхідністю кількісного збільшення державоутворюючого народу, відносна чисельність якого закономірно зменшувалася внаслідок імперських завоювань. У книзі аналізуються усі позитивні аспекти перебування українців під «імперською парасолькою», а також економічних, політичних і культурних контактів українців з близьким їм російським народом. Для політиків, діячів науки і культури, а також усіх, хто цікавиться історією та майбутнім України.
Том 2. Радянський проект для України.
Гриневич В., Даниленко В., Кульчицький С.
Другий том нарисів "Україна і Росія в історичній ретроспективі" присвячено радянському періоду. Автори з’ясовують, чому комуністична революція в Російській імперії принесла Україні величезні людські втрати. Показані спільні риси і докорінні відмінності між царською і радянською імперіями в організації централізованого контролю над регіонами. У книзі аналізуються псі позитивні аспекти перебування України під імперсько-радянською "парасолькою". Особлива увага приділена спільній боротьбі українців і росіян з нацистським рейхом, який загрожував фізичному існуванню обох народів. Нариси розраховані на політиків, діячів науки й культури, всіх, хто цікавиться історією України.
Том 3. Новітній український державотворчий процес.
Кульчицький С., Парахонський Б.
Останні півтора десятиліття українсько-російських відносин потребують особливого дослідження — в рамках системного аналізу новітнього процесу українського державотворення, Повноцінний виклад результатів такого аналізу навряд чи можна вмістити в кілька десятків сторінок, тому йому відведено окрему книгу нарисів тритомника "Україна і Росія в історичній ретроспективі". В ній проблема українсько-російських відносин вивчається під двома кутами зору — історика і політолога. Саме такий підхід, на думку авторів, дасть змогу зрозуміти більшість з тих подій, що відбуваються на наших очах. Нариси розраховані на тих, хто цікавиться минулим України і проблемами, що виникають на шляху становлення національної державності в наші дні.

Видавництво: Київ
Рік видання: 2012
Сторінок: 528+541+323
Формат: PDF
Розмір файлу: 7 MB
Мова: українська

Завантажити книги

Автор: 

Колектив авторів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі