Користувацький вхід

5 клас Основи технології ажурного випилювання

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ТЕМА УРОКУ: Основи технології ажурного випилювання.
МЕТА УРОКУ: Навчити учнів прийомам випилювання фанери лобзиком, кріплення пилочки лобзика з використанням пристосувань, способам випилювання. Забезпечити формування умінь готувати лобзик до роботи, виконувати нескладні елементи ажурного випилювання.
Виховувати в учнів культуру праці, бережливість, працелюбність, дбайливість, охайність, самостійність.
Формувати в учнів соціально-трудові компетентності.
Сприяти розвитку рухової сфери (оволодіння моторикою дрібних м’язів рук, розвивати координацію рухів, уважність, точність); сприяти формуванню і розвитку самостійності, цілеспрямованості, організованості та інших вольових якостей учнів.
Розвивати уявлення про народне господарство і потребу у трудовій діяльності та професійному самовихованні, саморозвитку і самореалізації.
Знайомити учнів з професіями деревообробної промисловості.

ОБ’ЄКТИ ПРАЦІ: Підставка для календаря або виріб за бажанням учня з використанням техніки ажурного випилювання.

ДИДАКТИЧНІ ЗАСОБИ:
підручник (навчальний посібник): Б. М. Терещук, В. І.Туташинський, В. К. Загорний «Трудове навчання», К.: Генеза, мультимедійна презентація, плакати «Інструменти та пристосування для ажурного випилювання»; «Прийоми випилювання», зразки об’єктів праці: вироби учнів (діюча виставка в столярній майстерні), що виготовленні за технікою ажурного випилювання.

ОБЛАДНАННЯ, ІНСТРУМЕНТИ, МАТЕРІАЛИ: верстак, фанера, лобзик, пилочки, стіл-підставка (струбцина), лінійка, олівець, шило, коловорот, свердла, матеріали для шліфування, копіювальний папір, калька, ПК, мультимедійний проектор, екран.

ТИП УРОКУ: Комбінований.

Автор: 

Кроль Олег Олександрович, учитель трудового навчання ЗОШ №23 м.Рівного

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі