Користувацький вхід

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА КУРСУ ЗА ВИБОРОМ ДЛЯ УЧНІВ 10-11 КЛАСІВ З ПРОФЕСІЙНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ "ПРОФЕСІЙНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Завданням професійної орієнтації в школі є підготовка учня до свідомого професійного самовизначення. Його здійснення пов’язане з активним впливом величезної кількості факторів об’єктивного і суб’єктивного змісту на психологічну сферу особистості учня. До них можна віднести спеціальні профорієнтаційні аспекти подачі нового матеріалу на уроках, залучення школярів до роботи у предметних і технічних гуртках, спеціальні бесіди з учнями про професії, зустрічі з представниками різних професій, ознайомлення школярів з потребами ринку праці в тих чи інших спеціалістах.
Все це дає таку інформацію, без засвоєння якої неможливий правильний і свідомий вибір професії. Але для цього ще потрібна інформація учнів про себе, про свої можливості, про наявні і потенційні здібності. Більш детальну інформацію про вибір професії можна отримати на заняттях курсу за вибором «Професійне самовизначення».

Автор: 

Кузюра Олена Анатоліївна, учитель трудового навчання та технологій, загальноосвітньої школи I-III ст. № 9 Дзержинської міської ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі