Користувацький вхід

Розробка уроку на тему: «Диво. Чи треба дивуватись?»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок читання на тему « Диво. Чи треба дивуватись?» за оповіданням В.О. Сухомлинського «Сергійкова квітка» є комбінованим.
Метою уроку є формування умінь в учнів самостійно усвідомлювати, визначати тему твору та основну думку , формувати образне мислення і уяву дітей про справжню красу та виховувати бажання дарувати її оточуючим .
Вибір правил співжиття психологічно налаштував учнів на творчу атмосферу активної співпраці і співтворчості між учнями і вчителем .
Відновлюючи чистомовку , діти знайшли ключове слово , яке допомогло їм почати формулювати тему уроку .
Перевірка домашнього завдання зумовила логічний перехід до етапу сприйняття нової теми. Показ слайдів про красу природи допоміг учням передбачити , з яким новим текстом вони познайомляться на уроці . За допомогою опорних слів ( ознайомитись , закріпити, узагальнити ) діти визначили мету уроку .
Використавши між предметні зв»язки ( читання - основи здоров»я ), діти повністю сформулювали тему уроку .
В ході опрацювання оповідання діти самостійно визначили жанр твору і його особливості , словникова робота допомогла глибше усвідомити зміст прочитаного . Результативним засобом активізації пізнавальної діяльності учнів на уроці був метод ключових евристичних запитань ( «допитливі служки») .
Для відновлення змісту оповідання здійснено роботу в парах - складання плану за картками диференційованого характеру. Елементи зв»язного мовлення ( читання в особах , гра «Розвідники» ) спонукали учнів активізувати їх творчу думку , розвивали гнучкість мислення .
Гра «Включи уяву» допомогла організувати рефлексію учнів стосовно сприйнятого і зробленого на уроці , створила ефект здивування.
Домашнє завдання диференційоване за різними рівнями складності .

Автор: 

Шарандак Поліна Сергіївна
01.12.1958 року народження
учитель початкових класів
учитель – методист
стаж роботи – 37 років
Найменування навчального закладу
Парутинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Очаківської районної ради Миколаївської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі