Користувацький вхід

Життєвий і творчий шлях М.Хвильового

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.

...

0

ТЕСТОВІ ЗАВДАННЯ НА ТЕМУ
"ЖИТТЄВИЙ І ТВОРЧИЙ ШЛЯХ М.ХВИЛЬОВОГО"

Підготувала
учениця 11-А класу
спеціалізованої ЗОШ №2
м. Шепетівки
Ренкас Ольга

1. Яке справжнє прізвище Миколи Григоровича?
а) Яловий;
б) Фітільов;
в) Костюк;
г) Коряк.

2. Як М. Хвильовий називав своє життя?
а) „шлях безумної подорожі”;
б) „шлях життєвої прогулянки”;
в) „дорога чудової подорожі”;
г) „стежка гарної прогулянки”.

3. Де народився М. Хвильовий?
а) в с. Щербанівці на Київщині;
б) в с. Тростянець на Харківщині;
в) в м. Груні на Полтавщині;
г) в с. Чаплина на Херсонщині.

4. Ким був батько М. Хвильового?
а) трактористом;
б) лікарем;
в) священником;
г) вчителем.

5. Хто прилучив М. Хвильового до пахучого українського слова, казок, легенд, переказів?
а) батько;
б) мати;
в) сестра;
г) бабуся.

6. Скільки дітей було в сім’ї Фітільових?
а) 5;
б) 4;
в) 6;
г) 2.

7. М. Хвильовий після того, як побував на фронті, організовував повстанський загін, а у 1919 році вступив до... (якої партії?)
а) УНР;
б) ВКП(б);
в) КП(б)У;
г) ДКНС.

8. Перша поетична збірка Хвильового.
а) „Досвітні симфонії”;
б) „Молодість”;
в) „Старі поезії”;
г) „Осінь”.

9. З ким Хвильовий здійснював керівництво ВАПЛІТЕ?
а) з Г. Яковенком та О. Довженком;
б) з П. Тичиною та Ю. Яновським;
в) з О. Слісаренком та Г. Епіком;
г) з М. Яловим та О. Досвітнім.

10. Перша збірка оповідань М. Хвильового.
а) „Сині етюди”;
б) „Мати”;
в) „Наречений”;
г) „Редактор Карк”.

11. Героїнею якого твору М. Хвильового є Б’янка?
а) „Сентиментальна історія”;
б) „Синій листопад”;
в) „Мати”;
г) „Наречений”.

12. Образ якої особи займає особливе значення в багатьох творах М. Хвильового, зокрема в таких як „Сентиментальна історія”, „Із Вариної біографії”, „Наречений”, „Мати”...?
а) образ комуніста;
б) образ митця-українця;
в) образ жінки;
г) образ оптиміста.

ВІДПОВІДІ

1. Б
2. А
3. Б
4. Г
5. Г
6. А
7. В
8. Б
9. Г
10. А
11. А
12. В

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі