Користувацький вхід

Урок інформатики в 2 класі "Вчимося розфарбовувати"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема. Вчимося розфарбовувати
Мета. Формувати вміння комбінувати об'єкти для створення зображень, розфар¬бовувати зображення; сформувати вміння визначати склад комбінованих об'єктів ;розвивати пам'ять, увагу, мовлення, логічне мислення, навички само¬стійної роботи на комп'ютері; формувати вміння узагальнювати, міркувати ; виховувати відповідальність, самостійність, викликати зацікавленість інфор¬матикою.
Тип уроку: засвоєння нових знань, формування вмінь та навичок.
Обладнання та наочність: дошка, комп'ютери, робочий зошит, підручник, презентація з теми, елементи для аплікації, картки для логічних вправ кольорові олівці.
Програмне забезпечення: графічний редактор Tux Paint.
Зміст уроку
І. Організаційний момент (0,5 хв) Ось прийшли ми знов у клас, Де чека комп’ютер нас.
Правила ми пригадаєм
Щось новеньке ми пізнаєм.
Нумо сіли всі рівненько
І працюємо дружненько.
Психогімнастика
--Візьміться за руки.
--Потискуючи пальчики, побажайте сусідові доброго дня та скажіть один одному тепле слово. ІІ. Повторення правил безпечної поведінки в комп’ютерному класі (1 хв) Правил безпеки дотримуйся, друже, Тоді з комп’ютером будеш у дружбі!
Аналіз ситуацій
 Маринка сьогодні чергова. Вона взяла вогку ганчірку і протерла монітори й системні блоки комп’ютерів.
 Миколка і Руслан змагалися, хто швидше набере текст на комп’ютері. Бажаючи перемогти това¬риша, Максим поклав клавіатуру на коліна.
 Подруга подарувала Оленці диск із комп'ютерними іграми. Ігри так
захопили Оленку, що вона навіть пропустила обід.
 Олексійко на урок інформатики прийшов із жуйкою. Щоб учителька його не сварила, він швиденько ви¬тяг жуйку з рота й приліпив до розетки.
 Сергійко й кіт Димок — нерозлучні друзі. Коли Сергійко працює з комп’ютером, вірний друг лежить на теплому системному блоці й муркоче.
ІІІ. Перевірка домашнього завдання (1 хв) ---Давайте перевіримо, які ї літери у словах заховалися? Відтворіть ці слова. Диктант, вересень, читання, олень, телевізор. ІV. Розвивальні вправи (3 хв) —Допоможіть дівчині Маші виконати завдання Ведмедя. (Вправи проводяться за допомогою карток, які знаходяться на партах. )
V. Актуалізація опорних знань (2 хв) -- Яка програма використовується для створення малюнків, ілюстрацій до казок та вітальних листівок ? (За допомогою програми Tux paint) –Що означає слово paint? (Малювати фарбами)
--Що слово Tux? (Це ім’я пінгвіна, персонажа, що супроводжує користувачів впродовж роботи) –Як запустити на виконання програму Tux paint? — За допомогою чого можна малювати у графічному редакторі? (Можна малювати пензликом, а можна скористатися штампами та іншими інструментами для малювання) —Як завершити роботу з програмою Tux paint?
VІ. Мотивація навчальної діяльності (3 хв)
-- Незнайко вирішив намалювати малюнок курки. Та малювати він не вміє. Мальвіна вирішила йому допомогти та дала основу до малюнка, де потрібно з’єднати цифри та букви в правильному порядку. Але й це завдання для нього було заважким. А ви зможете правильно створити цей малюнок? -- Курочку намалювали, але чогось в малюнку не вистачає. Як думаєте чого? (Кольору та деяких елементів)
--Давайте за допомогою різних геометричних фігур доповнимо картинки.(Діти зображують дерево та зернята) VІІ. Повідомлення теми і завдань уроку (0,5 хв) –Сьогодні на уроці ви познайомитися з іншим способом розмальовування малюнків та доповнювати їх різними елементами.
VІІІ. Підготовка до сприйняття нового матеріалу (1 хв) 1.Розповідь учителя
- Коли ми хочемо створити яскравий малюнок на папері, то ми використовуємо фарби і пензлик. За допомогою графічного редактора Paint ми теж можемо створити різні кольорові малюнки. Та спочатку повторимо про те, які можливості має графічний редактор Paint.
2.Рольова гра “Гості з Панелі Інструментів” (Діти уявляють себе одним із вивчених інструментів із панелі інструментів і розповідають про свої можливості в графічному редакторі Paint).
Х. Сприйняття та усвідомлення нового матеріалу
1.Розповідь вчителя (3 хв)
–Графічний редактор має різні розмальовки, серед яких є й домашні тварини. Для того щоб вибрати потрібну заготовку, наприклад розмальовку півника, і почати з нею працювати, слід підвести до неї вказівник і двічі клацнути ліву кнопку миші.
Ви можете розфарбовувати півника за до¬помогою інструмента Пензлик. Але такий малюнок може вийти не завжди охайним. Графічний редактор Tux Paint має чарівний інструмент Магія.
Для цього потрібно знайти кнопку на панелі інструментів. Після вибору інструмента Магія праворуч з’являються різні кнопки. Знайдіть кнопку. Це — інструмент Заливка. Оберіть його.
Потім виберіть на палітрі кольорів потрібний колір. Потім пересуньте вказівник на біле поле й клацніть ліву кнопку миші. Ваш аркуш став кольоровим.
2.Фізкультхвилинка (1 хв)
ІХ.Засвоєння нових знань, формування вмінь 1.Робота з підручником (п.26. Запитання і завдання №1,2. (2хв) 2.Робота в зошитах та з комп’ютером(паралельно за варіантами) (20 хв) Перед початком роботи з комп’ютером к кожною групою пригадати правила увімкнення комп’ютера. 3. Офтальмологічна пауза (0,5 хв) Гра для очей «М’ячик». (Діти водять очима за уявним м’ячиком вгору-вниз, дугою вліво-вправо, колом справа-наліво та зліва-направо кілька разів. Потім на кілька секунд закривають очі, відкривають і працюють далі.) 4. Хвилинка-цікавинка (1 хв) Є така наука — кольоротерапія, що використовує різні барви, які впливають на силу, здоров'я і гармонію людини. Може зцілювати, підвищувати або знижувати температуру.
Понеділок — зелений колір. Це найспокійніший колір, він нікуди не рухається, не має навіть призвуку радості, смутку емоцій. Око і душа спочивають на ньому. Допомагає від безсоння, знімає нерішучість. Омолоджує людину. Вівторок — червоний колір. Це колір літа, гідності, лідерства. Стимулює вени й артерії. Лікує нирки, легені й шлунок. Середа — рожевий колір. Це барва спокою, якщо людина вибирає цей колір, то її життя без конфліктів, без сварок.
Четвер — фіолетовий колір. У ньому поєднані два абсолютно протилежні кольори — синій і червоний. Стимулює роботу селезінки, очищає кров, сприяє утворенню лейкоцитів. Корисний для росту кісток. Лікує хвороби кісток, струс мозку, нирки, нервові розлади, ревматизм, хвороби черепа, шкіри, пухлини. П'ятниця — синій колір. Колір спокою і холоду. Чим темніший синій колір, тим більше він кличе людину в нескінченність, пробуджує потяг до чистоти. Субота — коричневий і чорний. Коричневий виникає з оранжевого і чорного. Людина, яка вибирає цей колір, дуже дбайливо ставиться до стану свого тіла. Неділя — жовтий колір. Це колір сонця. Легкий, сяючий, підбадьорливий і зігріваючий. Колір несе позитивні магнітні потоки, зміцнює нерви і допомагає працювати мозку.
Х. Підбиття підсумків уроку (1хв)
Метод «Прес».
-Як ви гадаєте, чи знадобляться в майбутньому знання, які ви сьогодні здобули на уроці? «Я вважаю, що …» «… , тому що …» «…, наприклад, …»
«Отже, я вважаю …»
ХІ.Повідомлення домашнього завдання (0,5 хв) -Завдання за підручником: п.26. Для кмітливих №1.

Автор: 

Прокопенко Людмила Василівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі