Користувацький вхід

Урок «Туристичний похід»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Туризм – як форма позакласної навчальної і виховної роботи у школі явище популярне. Значення туризму важко переоцінити. Ця діяльність включає в собі високий емоційний зміст, а також моральні, фізичні і загальноосвітні аспекти розвитку дитини.
Туризм є важливою складовою частиною системи фізичного виховання, формою активного відпочинку, тому актуально вивчення підходів до організації та впровадження інноваційних технологій на уроці фізичної культури.
Туризм відрізняється різноманіттям засобів відновлення і розвитку фізичних і духовних сил , здатний задовольнити різноманітні інтереси дітей і підвищити їх рухову активність.
Головною метою туризму повинна стати оздоровча направленість.
«Головні медикаменти – це свіже повітря, холодна вода, пила і сокира» стверджував В. Д. Полєнов , видатний російський художник. До засобів відновлення працездатності і прискорення відновлення організму людини належать туристичні походи. Жодні ліки та вітаміни не відновлюють сили організму так швидко , як участь у туристичних походах.
Використовуючи на уроках фізичної культури нетрадиційні методи і впроваджуючи інноваційні технології з туризму в учнів формуються потреба до самостійності , творчої активності , ініціативи. Такий урок, спрямований на особистість учня, орієнтований на його здібності, бажання і можливості, а також вміння підкорювати особисті інтереси - командним. Створення зацікавленості кожного учня в роботі класу і заохочення до самостійних занять, використання своїх знань та навичок.
Ці методичні рекомендації розраховані насамперед для вчителів фізичної культури.

Автор: 

Телих Оксана Альбінівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі