Користувацький вхід

Чи існують патріоти на Донеччині?

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

…Черпаю сили з рідної землі,
Святої мудрості учусь в свого народу.
І так живу, що світ болить в мені
У полум'ї незгасної любові…
Україна – молода держава, яка в умовах сьогодення перебуває на шляху політичних, соціальних та економічних перетворень, обравши шлях переходу від тоталітарних ідеологій до свободи й демократії, національного відродження, цивілізованої, соціально зорієнтованої економіки, побудови нового громадянського суспільства.
Сьогодні суверенній Україні потрібні громадяни, які мають глибоко усвідомлену життєву позицію. Пріоритетним напрямком виховання молоді в національній системі освіти є національно-патріотичне виховання. Актуальність національно-патріотичного та духовного виховання юного покоління на даному етапі розвитку незалежності нашої держави не викликає сумнівів, воно зумовлюється процесом формування в Україні громадянського суспільства, становлення єдиної нації, полягає у вихованні громадської свідомості, розумінні і сприйманні національної ідеї, любові до рідної Батьківщини.
Патріотичне виховання − процес цілеспрямованого, систематичного, організованого та планомірного впливу на свідомість, поведінку молоді щодо формування почуття любові до Батьківщини засобами виховання високих громадянських, моральних, психологічних, професійних, фізичних якостей, необхідних для реалізації інтелектуального та творчого потенціалу особистості в інтересах всебічного розвитку суспільства, забезпечення безумовної готовності до захисту Вітчизни.
Громадянська освіта учнів – це навчання демократії, важливий засіб формування політичної культури.
Патріотизм сьогодні є нагальною потребою і для людей, і для держави, оскільки високий рівень патріотизму громадян забезпечить повноцінний гармонійний розвиток як особистості в державі, так і суспільства в цілому.

Автор: 

Богодарова Олена Сергіївна, викладач української мови та літератури Гірницького професійно-технічного училища

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі