Користувацький вхід

Цикл уроків «Географія своєї області» на прикладі Волинської області

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Розділ «Географія своєї області» є невід’ємною частиною шкільного курсу «Соціально-економічна географія України». Характеризуючи свою область слід пам’ятати, що її вивчають за загальним планом з урахуванням місцевої специфіки та у вузьких часових рамках (на вивчення географії своєї області виділяється лише 4 години). На матеріалі своєї області можна пояснити особливості вияву географічних закономірностей в конкретних умовах обмеженої території.
Серед великого розмаїття додаткової літератури для підготовки до уроків географії у 9 класі матеріалу по вивченню своєї області є дуже мало. Це пояснюється тим, що кожна область має свої особливості і вивчається окремо (за місцем проживання). Оскільки області різні, то і матеріали для них будуть різні за змістовим насиченням.
При підготовці до уроків за темою «Географія своєї області» часто доводиться буквально «по крупинці» збирати інформацію про свій регіон. Адже «готових» допоміжних матеріалів практично нема. Тому цикл конспектів до даної теми, який побудований на методиці міжпредметних зв’язків, може бути використаний як додаткове джерело інформації та стартом для нових ідей на уроках географії.

Автор: 

Стасюк Олена Валеріївна
вчитель географії, біології та економіки
загальноосвітньої школи І – ІІІ ступеня с. Новий Двір

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі