Користувацький вхід

Сценарій фолькльорного свята "Свято дівочої долі"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

Сценарій складений на основі спілкування з жінками « Союзу Украінок» (деякі матеріали взяті з інтернету). Свято було проведено 10 років тому. Переглядаючи своі опрацьовані сценаріі , вирішила поділитися з вами і провести таке свято у своій школі. Чомусь в більшості проводиться свято «Вечорниці на Андрія».
У народі 7 грудня вважалося справжнім жіночим святом. Вважають, що колись це було свято «дівочої долі», але згодом церква пов’язала його з великомученицею Катериною, мощі якої поховані 307 року і віднайдені у VІІІ сторіччі. 7 грудня православна церква вшановує пам’ять святої великомучениці Катерини з Олександрії. Її ім’я перекладається з грецької як «чиста душею».
В «Житії святих» описано подвиг цієї християнки. Походила Катерина з багатого роду і жила з батьками в Олександрії в часи правління імператора Максиміліана. Дівчина була високоосвіченою, вивчала медицину, знала декілька іноземних мов. Окрім того, у тогочасних джерелах описано і надзвичайну вроду Катерини. Отож, коли вона досягла повноліття, батьки почали шукати їй нареченого. Але Катерина їм противилася, називаючи все нові і нові причини, щоб не виходити заміж. Врешті вона висунула умову, що вийде заміж тільки тоді, коли її обранець буде рівним їй у благородстві, багатстві, красі та мудрості.

Автор: 

Підборська Оксана Василівна, керівник гуртка, вчитель початкових класів,РКБДЮТ місто Збараж,Старозбаразький НВК "Школа-сад" І ступеня

Джерело: 

http://www.spadshina.com/programs/narodoznavstvo-ukrayini-narodi-velikoyi-ukrayi...
На основі розповідей і прочитаного про ворожіння на свято Катерини

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі