Користувацький вхід

Неповторний світ дитинства. Образ мужньої, сильної духом дівчинки, її життєрадісний погляд на світ, вільнолюбство, упевненість, розвинена уява. Поезія «Як дитиною, бувало…»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація
Леся Українка – наймужніша поетеса серед численних тогочасних поетів, її поетичне слово служило взірцем для поетичних поколінь.Вона була поетесою – борцем.А тому відкритий урок «Неповторний світ дитинства. Образ мужньої, сильної духом дівчинки, її життєрадісний погляд на світ, вільнолюбство, упевненість, розвинена уява.Поезія «Як дитиною, бувало…»ще більше знайомить дітей з життєвим та творчим життям Лесі Українки.
Завдання уроку полягає в тому, щоб передати дітям наскільки важливою є творчість поетеси в нашому житті. Проблема виховання дитини- вічна проблема суспільства, і вплив поезії на формування особистості є актуальним питанням кожного покоління, бо слово поезії
виховує людину. Лесине слово віще, живе,щире, сердечне,таємниче,
вільне, добре, веселе.Слова поезії вражають, ранять серце, полонять.
А тому, такі уроки виховують інтерес до особистості письменниці, до знань, почуття патріотизму та любові до художнього слова; сприяють формуванню цілісного уявлення про неї як людину, митця, її громадянську позицію. Такі мандрівки викликають у школярів інтерес , захоплення, бажання долучитись , спробувати зробити щось самим. А це бажання формує психіку дитини, розвиває її особистість, впливає на почуття і емоції . Під час підготовки до уроку у дітей відкриваються нові здібності, діти переживають хвилини натхнення, розвивається фантазія, уява, здібності учня, відповідно, відбувається формування особистості із задатками лідера.
Отже, актуальність даного уроку є спробою розкрити багатогранність творчості Лесі Українки. Її поезія дбає про моральне, естетичне виховання молодого покоління , допомагає у становленні особистості молодого покоління. Поетеса вчить наступні покоління мужньо переносити власні фізичні страждання, зачаровуватись красою, що оточує.

Автор: 

Коваленко Юлія Миколаївна
вчитель української мови та літератури
Кагарлицької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №2 ім. В.П. Дашенка

Доброго дня! Ви замовили друкований (платний, з печаткою і підписом) сертифікат. Але у Вашому профілі не вказано ні поштової адреси для доставки сертифіката, ні номера телефону для зв’язку з Вами. На електронні листи Ви теж не відповідаєте.
Зв’яжіться з нами зручним для Вас способом:
через контактну форму http://metodportal.com/user/7/contact
2015-01-22_004.png

PS. Але не вказуйте контактні дані тут в коментарях, скористайтеся вищевказаними способами зв’язку.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі