Користувацький вхід

Довідка "Про підсумки проведення профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Довідка
"Про підсумки проведення профілактичних
заходів «Увага! Діти на дорозі»

Відповідно до Законів України «Про дорожній рух», на виконання наказу Національної поліції України від 28.07.2017 №808 «Про затвердження Плану заходів Національної поліції України щодо проведення з 20 серпня по 20 вересня 2017 року профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!», наказу ДОіН облдержадміністрації від 03.08.2017 року №563 «Про проведення профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!», відповідно до наказу управління освіти від 14.08.2017 №182 «Про проведення профілактичних заходів «Увага! Діти на дорозі!», з метою активізації роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму з 20 серпня по 20 вересня 2017 року заклад взяв участь у Всеукраїнському рейді «Увага! Діти – на дорозі!»
З метою забезпечення належного рівня організаційної, підготовчої роботи та проведення рейду видано наказ по закладу «Про проведення в ДНЗ №33 Всеукраїнського рейду «Увага! Діти на дорозі». Відповідно до наказу організаційною групою розроблено план загально-садових заходів та заходів для кожної вікової групи, проведено обстеження ділянок вулично - дорожньої мережі, які прилягають до території закладу, та маршрутів піших переходів,складено відповідні акти.
Значна увага приділялась підвищенню педагогічної грамотності батьків з даного питання.
В усіх вікових групах створено належне предметно-розвивальне середовище: оновлено куточки дорожього руху, наявні дидактичні ігри, тематичний ілюстративний матеріал. Дидактичний матеріал використовується вихователями під час організації індивідуальних та групових форм роботи з дітьми, з метою формування, збагачення та закріплення знань дітей з правил дорожнього руху.
Аналіз переспективного та календарного планування свідчить про дотримання вимог БКДО та програми «Дитина», системного та цілісного підходу до організації роботи щодо ознайомлення дітей з правилами дорожнього руху, врахування вікових особливостей дошкільників.
В процесі організації освітнього процесу педагоги використали різноманітні форми та прийоми роботи: тематичні заняття, бесіди, розгляд ілюстративного матеріалу, екскурсії, перегляд діафільмів, дидактичні та рухливі ігри, моделювання небезпечних дорожніх ситуацій. Формування знань про правила дорожнього руху в групах проходило шляхом використання ігрового методу навчання. Під час організації рухливих та дидактичних ігор діти мали можливість стати безпосередніми учасниками Дорожнього руху, що допомогло самостійно зробити висновки щодо порушень правил.
Значну увагу вихователі приділяли індивідуальній роботі з дітьми, а саме: огляду відповідного наочного матеріалу, обговоренню ситуацій пов’язаних із поведінкою дітей у транспорті, на вулиці, що сприяло формуванню навичок адекватної безпечної поведінки дитини, вихованню свідомого ставлення до свого життя.
Закріплення отриманих знань дітьми проводилося під час практичного спостереження за рухом автотранспорту, читання оповідань, віршів, тематичної вікторини.
За результатами опитування дітей старшої груп:
- 91% вміють обирати місце та час безпечного переходу вулиці
- 86% дітей знають правила безпечного переходу вулиці;
- 74% називають основні дорожні знаки;
- 86% називають частини дороги та їх призначення.
Вихованці середньої та старшої груп разом з батьками взяли активну участь у конкурсі-виставці малюнків «Безпека на дорозі». Переможцями стали:
І місце – Сковира Вероніка (старша «А» група), ІІ місце – Лященко Назар (старша «Б»група), ІІІ місце – Гураль Назар (середня група).
Заслуговує на увагу тематичний плакат, виготовлений вихованцями ІІ молодшої групи (вихователі Шматкова Л.В., Бурмістрова О.В.)
Проведені заходи були спрямовані на актуалізацію знань батьків щодо розвитку у дітей бережливого відношення до власного здоров'я. З цією метою питання безпеки дорожнього руху виносилось на групові батьківські збори, оформлено тематичні переносні теки, пам'ятки, бюлетені для батьків. З родинами вихованців проведено анкетування, що дало можливість спланувати подальшу роботу з даного напрямку.
Слід відзначити, що заплановані заходи пройшлии на належному змістовному та методичному рівні. Результати данх заходів висвітлені на сторінках місцевої газети «Вісник Первомайська» від16.09.2017 (стаття вихователя-методиста Середенко О.В. «Головна запорука безпеки життя»), методичному порталі та на сайті закладу.

Проте в роботі педагогів виявлено ряд труднощів:
- недостатній рівень проведення запланованих заходів молодими вихователями;
- потребує оновлення дидактичний та ілюстративний матеріал з даної теми;
Виходячи з вищезазначеного

РЕКОМЕНДУЮ:

1. Вихователю-методисту Середенко О.В.:
1.1. Надавати методичну консультативну та практичну допомогу Щербатєй Т.В.,
Хомяк К.О. щодо планування тематичних заходів з БЖД
Термін: 2017-2018 н.р.
2. Вихователям закладу:
2.1. Під час планування роботи з даного напрямку врахувати результати анкетування батьків.
Термін: 2017-2018 н.р.
2.2. Проводити щомісяця День безпеки дорожнього руху; залучати до їх
проведення водіїв, інспекторів ДАІ.
Термін: 2017-2018 н.р.
2.3. Залучати батьків до оновлення дидактичного матеріалу з безпеки дорожнього руху.
Термін: з 21.09.2017 та постійно
2.3. Нагородити активних учасників конкурсу дитячих малюнків з безпеки дорожнього руху.
Термін: до 24.09.2017

Автор: 

Середенко О.В.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі