Користувацький вхід

Науково-дослідницька авторська пошукова робота «Бджільництво. Виведення матки» (для викладання курсу факультативу «Бджільництво» у закладах освіти для 10 – 11 класів та закладах професійної освіти)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Займаючись пасічництвом більше 30 років я неодноразово використовував метод виведення матки маловідомим способом.
В результаті ведення пасічництва неминучі втрати сімей, які необхідно поповнювати. Одночасно із цим процесом необхідно займатися селекцією. В обох випадках необхідність поповнення сімей упирається в сам процес виведення матки. Методів виведення є досить багато. Але всі вони мають як переваги так і недоліки. Розглянемо один найменш енергоємний і не затратний метод, переданий у спадок старшим поколінням, який я узагальнив на практиці та виклав у даному матеріалі.
Даний матеріал може бути використаний у курсі факультативу «Бджільництво» у закладах освіти для 10-11 класів та закладах професійної освіти.

Автор: 

Мацюк Євгеній Михайлович
учитель біології та хімії
Тальнівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №2 Тальнівської міської ради Черкаської області та Легедзинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Тальнівської районної ради Черкаської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі