Користувацький вхід

Картотека дидактичних ігор

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Ігри з м'ячем

Роззява
Діти встають у коло, на відстані одного кроку один від одного і починають перекидати м'яч, називаючи по імені того,хто повинен ловити м'яч. Перекидають м'яч, поки хтось його не упустить. Той, хто впустив м'яч, встає в центр кола і за завданням граючих виконує 1 - 2 вправи з м'ячем.

Старі постоли
На одній стороні майданчика проводять межу-це місто, де знаходяться всі грають. Простір за містом - ігрове поле. Діти стають до межі і прокочують м'ячі в бік поля. Чий м'яч далі покотиться, тому водити. Ведучий бере м'яч і чекає, коли за м'ячами будуть виходити гравці, і всіх, хто переходить межу міста, намагається засалити м'ячем. Коли ведучий схибить, він наздоганяє м'яч, а гравці намагаються взяти свої м'ячі і втекти за межу. Засалений ставати ведучим.

Літаючий м'яч
Гравці встають в коло, водяший знаходиться в середині кола. За сигналом діти перекидають м'яч один одному, через центр кола. Ведучий намагається зловити м'яч або торкнутися його рукою. Якщо йому це вдається, то він встає в коло. А той кому, був кинутий м'яч, стає ведучим.

Великий м'яч
Гравці стають в коло і беруться за руки. Ведучий з м'ячем знаходиться в середині кола. Він намагається викотити м'яч з кола ногами, і той, хто пропустити м'яч між ніг, стає ведучим. Але він стає за колом. Гравці повертаються спиною до центру. Тепер ведучому потрібно вкотити м'яч у коло. Коли ж м'яч потрапляє в коло, гравці знову повертаються обличчям один до одного, а в середину встає

Автор: 

Єрмолаєнко Світлана Станіславіна,вихователь Заклад дошкільної освіти,компенсуючого типу,дитячого мадка №6 "Барвінок"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі