Користувацький вхід

КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ ДЛЯ ОСВІТЯН.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0


Критично мислити: наскрізна навичка людини ХХІ століття
Важко уявити сферу життя, яка б не потребувала від людини здатності ясно мислити. Взявши до уваги, що центральне місце в системі освіти належить саме середній школі, починати розвивати критичне мислення необхідно у шкільному віці.
Всім відома теза Вінстона Черчилля: «Хто володіє інформацією, володіє світом!» набуває сьогодні іншого підзмісту: ми живемо у добу інформаційного світу та маємо навчитися орієнтуватися у світі інформації, де є конструктивність, діалог, партнерські відносини, і зведені до мінімуму упередження та стереотипи.
ХХІ століття – це століття самостійного навчання, яке має прикмету «постійного» для того, щоб досягти своїх цілей. Кожний учитель є режисером свого уроку і хоче, щоб його учні були найрозумнішими, найкращими і найуспішнішими. Змоделюйте свій урок так, щоб опитування було цікавим і пізнавальним, подача нового матеріалу була схожа на розв’язання цікавої задачі, а у підсумку всі були задоволені своїми результатами. Все це можливо, якщо ви до всіх своїх методик додасте кілька прийомів ще й із арсеналу технології критичного мислення.

Автор: 


Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №65

Вчитель біології та хімії
Плясецька Яна Сергіївна

Джерело: 

http://dnevnikreflekciyplysetskaya.blogspot.com/p/blog-page_28.html

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі