Користувацький вхід

Методична розробка «Система інтегрованого вивчення біології та хімії у 10 класі середньої загальноосвітньої школи на рівні стандарту»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Метою моєї методичної розробки є надання конкретної методичної та інформаційної допомоги викладачеві для того, щоб він швидко і якісно міг підготуватися до уроку, використовуючи продуктивні технології інтегрованого підходу до вивчення хімії та біології в умовах обмеженої кількості навчальних годин при вивченні природничих дисциплін на рівні стандарту у 10 класі. Раціональний розподіл навчального часу дозволяє використати його для закріплення та повторення раніше набутих знань, розширення можливостей щодо розв’язку задач як з біології, так і з хімії, проведення демонстраційних доcлідів, творчої роботи в групах.
У розробці узагальнено та подано у вигляді таблиці споріднені теми, що вивчаються у різних розділах шкільного курсу хімії у 8-10 класів та курсу біології 10 класу. Показано можливості раціонального введення раніше одержаних учнями знань з хімії у структуру уроку біології 10 класу. Проведено короткий історичний екскурс щодо впровадження системи інтегрованого навчання у розвинених країнах світу. Наведено приклади інтегрованих уроків хімії та біології у 10 класі. Запропоновано рекомендації щодо організації таких уроків, в тому числі, з використанням ІКТ.
Методична розробка може бути використана не тільки вчителями біології та хімії при підготовці та проведенні уроків, а й вчителями інших дисциплін (основ здоров’я, природознавства), а також учнями 10-11-класів у процесі самопідготовки до ЗНО.

Автор: 

Конечна Олена Борисівна
вчитель вищої категорії, вчитель-методист
Комунальний заклад освіти «Середня загальноосвітня школа №64»
Дніпровської міської ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі